Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Refugee Aid: Μια πλατφόρμα και ένα app για πρόσφυγες

H αγγλική εταιρεία Trellyz παρουσίασε σήμερα την πλατφόρμα και App, Refugee Aid με σκοπό να βοηθήσει τους πρόσφυγες να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και βοήθεια από διάφορες – μη κυβερνητικές οργανώσεις κυρίως αλλά και να προσφέρει στις οργανώσεις ένα κανάλι άμεσης επικοινωνίας και βοήθειας με τους πρόσφυγες, αρκεί βέβαια να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή.

Το App θα είναι διαθέσιμο σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία αρχικά και θα ακολουθήσει η Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προφανώς για να συμμετάσχουν στην πλατφόρμα οργανώσεις βοήθειας οι οποίες δραστηριοποιούνται στην κάθε χώρα.

Ο Αγγλικός και ο Ιταλικός Ερυθρός Σταυρός συμμετέχουν ήδη στη πλατφόρμα καθώς και οι οργανώσεις Save the Children, ARCI, Centro Astalli, Italian Refugee Council κ.α.

Μόλις ο ενδιαφερόμενος ανοίξει την εφαρμογή εντοπίζεται αυτόματα η θέση του και προσφέρονται πληροφορίες χωρισμένες θεματικά σχετικά με την σίτιση, την διαμονή, τις πρώτες βοήθειες κλπ.
Το διαχειριστικό σύστημα της πλατφόρμας για τους οργανισμούς βοήθειας επιτρέπει τις γεω-στοχευμένες ανακοινώσεις και κατευθύνσεις ενώ παράλληλα επιτρέπει την πρόσβαση σε ανώνυμα ποσοτικά δεδομένα έτσι ώστε να γνωρίζουν οι οργανισμοί που βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι πρόσφυγες και να πράξουν ανάλογα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις