Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Number26: αποστολή χρημάτων με τη βοήθεια της Apple Siri

Το ετήσιο συνέδριο της Apple για Developers, που πραγματοποιήθηκε μερικές μέρες πριν, μπορεί να μην είναι γεμάτο νέες συσκευές, αλλά είναι γεμάτο νέες τεχνολογίες και νέες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων της Apple και ειδικά του iOS. Η νέα έκδοση iOS 10 περιλαμβάνει και μια αναβαθμισμένη δυνατοτήτων ψηφιακή βοηθό Siri η οποία μεταξύ άλλων θα μπορεί να στέλνει χρήματα με φωνητικές εντολές.

Μέχρι σήμερα η Siri είναι μια τεχνητή νοημοσύνη, ένα πολύ έξυπνο πρόγραμμα, η οποία μπορεί και αλληλεπιδρά με διάφορες πηγές πληροφοριών και υπηρεσιών web αλλά και να επικοινωνεί μέσω φωνής με τον κάτοχο του iPhone για εκτέλεση διάφορων ενεργειών.

Με τη νέα έκδοση του iOS η Siri θα συνεργάζεται άμεσα με εφαρμογές κάτι που σημαίνει ότι θα εμπλουτιστούν σημαντικά οι δυνατότητές της μια και θα μπορεί να έχει ακόμα πιο ειδικευμένα καθήκοντα.

Η Νumber26, η οποία προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες στην Ευρώπη στην εποχή του FinTech μέσω Smartphone, συμμετείχε στην εκδήλωση και έκανε επίδειξη μιας νέας δυνατότητας αποστολής χρημάτων μέσω φωνητικών εντολών.

«Siri, στείλε σε παρακαλώ 10 ευρώ στον Νίκο για να βγάλει εισιτήρια», και μέσα σε 15 δευτερόλεπτα θα έχουν πάει τα χρήματα στον φίλο μας μέσω της υπηρεσίας MoneyBeam της N26, μια παρόμοια υπηρεσία που ήδη προσφέρουν οι δικές μας τράπεζες, και η Viva, η οποία επιτρέπει να στείλουμε χρήματα σε άλλους χρήστες μέσω email ή αριθμού κινητού.

Η νέα αυτή δυνατότητα θα ενεργοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο όταν το iOS 10 θα περάσει στις συσκευές της Apple.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις