Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η IbanFirst συγκέντρωσε 10 εκατ. ευρώ προσφέροντας Banking as a Service στις Ευρωπαϊκές ΜμΕ

H iBanFirst με έδρα τις Βρυξέλλες προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες και όχι μόνο μέσω της πλατφόρμας online σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις μόλις πήρε 10 εκατ. ευρώ από τον Xavier Niel του Station F και σχεδιάζει αρκετές ενδιαφέρουσες υπηρεσίες.

Η FinTech Startup ιδρύθηκε το 2013 από τον Pierre Antoine Dusoulier, πρώην CEO της Saxo Bank Γαλλίας, έχει πάρει άδεια λειτουργίας σαν ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος από την Κεντρική Τράπεζα του Βελγίου ενώ έχει και υποκατάστημα στην Γαλλία. Αρχικά λειτούργησε με το όνομα FX4biz και ήδη έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδες συναλλαγές εκ μέρους των πελατών της.

Το όραμα της εταιρείας είναι να προσφέρει ολοκληρωμένες τραπεζικές υπηρεσίες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω της πλατφόρμας της, εύκολα, απλά και φθηνά, από την ίδια αλλά και άλλες FinTech εταιρείες, παρακάμπτοντας τις τράπεζες.

Για να πάρετε μια ιδέα από τις υπηρεσίες και την ευκολία ανοίγματος εταιρικού λογαριασμού στις εταιρείες με έδρα το Βέλγιο και τη Γαλλία, προσφέρεται online εύρεση της εταιρείας και άνοιγμα του λογαριασμού μέσω Internet και σε λίγα λεπτά μέσω ηλεκτρονικών υπογραφών. Για τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. μπορεί να πάρει λίγο παραπάνω.

Αυτή τη στιγμή προσφέρεται η δυνατότητα ανοίγματος ενός λογαριασμού ΙΒΑΝ ο οποίος μπορεί να δεχθεί πληρωμές σε διάφορα νομίσματα, μεταφορές χρημάτων σε όλο τον κόσμο με χαμηλές προμήθειες. Θα ακολουθήσει η έκδοση άυλων χρεωστικών καρτών, χρηματοδότηση ακόμα και μέσω Crowdfunding ή από συνεργαζόμενες FinTech υπηρεσίες, πληρωμές με άμεση χρέωση του εταιρικού λογαριασμού, διαχείριση μισθοδοσίας, λύσεις πληρωμών για E-Shops αλλά και Factoring.

Αφήσαμε για το τέλος μια υπηρεσία που μας έκανε εντύπωση και μπορεί να αλλάξει πολλά στην online επιχειρηματικότητα στην Ε.Ε.: σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προσφέρει και τη δυνατότητα δημιουργίας μιας εταιρείας online! Περνώντας και στο Company as a Service μετά το Banking as a Service.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις