Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ψηφίστε την αγαπημένη σας ομάδα στα Startupper Awards 2018!

Γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας ότι υπάρχει πληθωρισμός βραβείων στην Ελλάδα, όπως επίσης γνωρίζουμε ότι η ελληνική “βιομηχανία” των Startups βρίσκεται ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο και ακόμα δεν έχει φτιαχτεί το λεγόμενο οικοσύστημα, όπου τα πάντα αλληλο-συνδέονται και αλληλο-υποστηρίζονται, με τον πληθωρισμό αυτόν βέβαια να είναι αναμενόμενος και ως ένα σημείο αναγκαίος θα λέγαμε.

Ψηφίστε εδώ την αγαπημένη σας ομάδα!

Το STARTUPPERgr πιστεύει ακράδαντα ότι η ελληνική Startup σκηνή μπορεί να μπει στο επίκεντρο της ΝΑ Ευρώπης αρχικά μια και ιδέες και οι ομάδες μας δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτές άλλων χωρών, μια και έχουμε παρακολουθήσει πολλά pitches στο εξωτερικό, και πλέον λόγω EquiFund έχουμε και τα χρηματοδοτικά μέσα αλλά και την σωστή οργάνωση και δικτύωση με τα άλλα οικοσυστήματα σε επίπεδο VC.

Το STARTUPPERgr είναι το παλαιότερο και εγκυρότερο και το μοναδικό μέσο που έχει αφιερωθεί στις Startups και θεωρούμε ότι είμαστε μέρος του υπό σύσταση οικοσυστήματος ή της υποδομής της “βιομηχανίας” των Startups όπως αναφέρθηκε πρόσφατα. Θα προσπαθήσουμε και εμείς να συνεισφέρουμε από τη μεριά μας στην αποκάλυψη, καταγραφή και επικοινωνία όλων των μερών μέσα από το STARTUPPERgr, τη μεγάλη βάση δεδομένων που ετοιμάζουμε, τα νέα έντυπα μας αλλά και άλλες ειδικευμένες υπηρεσίες που σχεδιάζουμε.

Και τα περισσότερα εξ’ αυτών τα κάναμε και θα τα κάνουμε, σε μεγάλο βαθμό, σαν προσφορά προς όλους εσάς μια και έχουμε την χαρά και την τιμή να είμαστε πάντα ανοικτοί σε όλους χωρίς να έχουμε ζητήσει ποτέ κάτι ανταποδοτικά, ή να λειτουργούμε εκβιαστικά. Εγώ προσωπικά προέρχομαι από “μαγαζιά” όπου ποτέ και κανένας δεν πας υπαγόρευσε τι θα γράψουμε και αυτό γίνεται και τώρα και χαίρομαι ιδιαιτέρως για την συνεργασία μου αυτή με τον φίλο και συνάδελφο Γιάννη Διονάτο.

Ψηφίστε εδώ την αγαπημένη σας Startup!

Αλλά χρειαζόμαστε και τη βοήθειά σας για να βοηθήσουμε και εμείς στην ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος μια και βλέπουμε ότι υπάρχει μια δυσκολία στην επικοινωνία μικρών και μεγάλων Startups με τον ειδικό τύπο και δεν υπάρχει ακόμα κάποια σωστή καταγραφή για τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελληνικού οικοσυστήματος.

Το πρώτο βήμα ως προς την καταγραφή είναι η δημοσιογραφική ενημέρωση για όλα τα τεκταινόμενα στην ελληνική Startup σκηνή, κάτι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε ακόμα καλύτερα και στην αγγλική γλώσσα.

Το δεύτερο βήμα είναι τα βραβεία μας, όπου στην ουσία όλοι εσείς και εμείς επιλέγουμε τις ομάδες για να τις αναδείξουμε καλύτερα τόσο μεταξύ των founders, μεταξύ των επενδυτών αλλά και μεταξύ όλων όσοι ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν κάτι δικό τους. Η ψηφοφορία ανοίγει σήμερα και θα μείνει ανοικτή για ένα μήνα περίπου. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα βραβεία των νικητών, (τα οποία περιλαμβάνουν και μια έκπληξη) θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Η εκδήλωση βράβευσης των νικητών θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Το τρίτο βήμα είναι η μεγάλη βάση με τις Ελληνικές Startups η οποία είναι κάτι που μας το ζητάνε τόσο από την Ελλάδα και ειδικά από το εξωτερικό. Ελπίζουμε μέχρι την ανακοίνωση των νικητών να έχουμε μια πρώτη έκδοση στον αέρα.

Οι έξι κατηγορίες των Startupper Awards

– Οι ομάδες αρχικού σταδίου-Early Stage: οι οποίες είναι έως 5 άτομα, ανήκουν σε κάποιον Incubator και μπορεί να έχουν προϊόν στην αγορά και είναι κοντά στη σύσταση εταιρείας ή έχουν συστήσει ήδη εταιρεία.
– Οι πιο ώριμες-Mature Startups: οι οποίες έχουν προϊόν στην αγορά, είναι άνω των 5 ατόμων και έχουν πάρει κάποιου είδους χρηματοδότηση.
– Οι Scaleups: οι οποίες φυσικά είναι προσαρμοσμένες στα ελληνικά δεδομένα, όπου έχουν άνω των 10 ατόμων προσωπικό, έχουν πάρει χρηματοδότηση από VCs  και έχουν πωλήσεις στο εξωτερικό.
– Οι Startups που έχουν κάποιο σημαντικό κοινωνικό ή περιβαλλοντολογικό αντίκτυπο, ανεξαρτήτως κατηγορίας.
Οι Γυναίκες Startuppers, όπου με χαρά βλέπουμε πολλές υποψήφιες!
– Και οι δομές – βραβεία – πρωτοβουλίες του ελληνικού οικοσυστήματος.

Ψηφίστε εδώ την αγαπημένη σας ομάδα!

Θα πρέπει να ψηφίσετε υποχρεωτικά σε κάθε κατηγορία στην πλατφόρμα της E-Survey, μια φορά, (αλλιώς η ψήφος σας θα ακυρωθεί), η οποία και φέτος υποστηρίζει τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες του STARTUPPERgr και την ευχαριστούμε πολύ! Με αφορμή τα τρίτα Startupper Awards, o Θοδωρής Σπηλιώτης, CEO της πλατφόρμας E-Survey ανέφερε σχετικά: “Στηρίζουμε για 3η χρόνια τα Startupper Awards. Μια πρωτοβουλία  που αναδεικνύει και  ενδυναμώνει και το ευ-επιχειρείν”.

Κλείνοντας, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι φυσικά υπάρχουν και άλλες εξαιρετικές ομάδες που θα μπορούσαν να ήταν στη λίστα των υποψηφίων μας αλλά αυτό δεν έγινε για τον κύριο λόγο ότι ακόμα και εμείς δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για αυτές! Η ψηφοφορία του κοινού που προηγήθηκε για την κατάρτιση των υποψηφίων μας αποκάλυψε αρκετές νέες ομάδες, οι οποίες και προστέθηκαν στη λίστα!
Εκεί, ο κατάλογος με τις ελληνικές Startups θα διαλύσει όλα τα “σύννεφα” και θα λειτουργήσει και σαν άλλο ένα μέσο προβολής τους προς τον έξω κόσμο και φυσικά σε μεγάλο βαθμό η βάση αυτή θα είναι αυτοδιαχειριζόμενη.

Σε κάθε περίπτωση θέλουμε την βοήθειά σας για να συνεισφέρουμε μαζί με εσάς στο χτίσιμο της βασικής υποδομής της ελληνικής Startup σκηνής και να γίνουμε κάποια στιγμή ένα κανονικό οικοσύστημα ισάξιο και εφάμιλλο με τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Αυτά προς το παρόν, θα ακολουθήσουν αφιερώματα σε όλες τις ομάδες και τις δομές στο STARTUPPERgr έτσι ώστε να γνωρίσουμε όλες τις ομάδες ακόμα καλύτερα!

Αρχίστε να ψηφίζετε! 🙂 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις