Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Pazzi: 10 εκατ. ευρώ σήκωσε η Γαλλική FoodTech Startup

Η Γαλλική FoodTech Startup Pazzi (παλαιότερα γνωστή ως EKIM) εξασφάλισε 10 εκατ. ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την Qualgro, και συμμετοχή των Eutopia, Partech, και daphni.

Η Pazzi, ιδρύθηκε το 2017 και κατασκευάζει ρομπότ- παρασκευαστές πίτσας σε συνεργασία με τον σεφ, Thierry Graffagnino. Τον Σεπτέμβριο, η startup σχεδιάζει να ανοίξει το πρώτο της “αυτόνομο” εστιατόριο στο Παρίσι.

Στο μέλλον, η Pazzi θέλει να προσφέρει λύσεις για εστιατόρια σε κλειστούς χώρους, όπως σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα, πανεπιστημιουπόλεις κλπ. Η Startup λέει ότι τα ρομπότ της θα μπορούσαν να παράγουν 100 πίτσες την ώρα.

“Στόχος μας είναι τώρα να κατακτήσουμε όχι μόνο την παγκόσμια αγορά fast food που εκτιμάται σε 900 δισ. ευρώ, αλλά και να καταπολεμήσουμε το πρόχειρο φαγητό αντιμετωπίζοντας παράλληλα τις διαρθρωτικές προκλήσεις του τομέα. Η αποστολή της Pazzi είναι να βάλει την τεχνολογία και τη ρομποτική στην υπηρεσία της γεύσης και της υγιεινής διατροφής”, δήλωσε ο Philippe Goldman, CEO της εταιρείας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις