Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Έξυπνα» μπουφάν που απαντούν σε κλήσεις λανσάρουν Levi’s και Google

Η Levi’s ενώνει τις δυνάμεις της με την πλατφόρμα Jacquard της Google για τη δημιουργία ενός «έξυπνου» τζιν μπουφάν.

Η Jacquard συνεργάζεται γενικότερα με εταιρείες και σχεδιαστές για τη δημιουργία διασυνδεδεμένων ρούχων και αξεσουάρ και δεν είναι η πρώτη φορά που «δουλεύει» με τη Levi’s. Το 2017, είχαν κυκλοφορήσει ξανά ένα «έξυπνο» τζάκετ και τώρα επανέρχονται με την πιο εξελιγμένη εκδοχή του.

Εάν αναρωτιέστε πώς λειτουργεί ένα διασυνδεδεμένο μπουφάν, είναι αρκετά απλό. Υπάρχει ένα μικρό ηλεκτρονικό καρτελάκι που ονομάζεται Jacquard Tag, το οποίο «κολλάει» στο μανίκι του τζάκετ και συνδέεται με το κινητό αυτού που το φοράει.

Παρ’ ότι είναι πολύ μικρό σε μέγεθος, το καρτελάκι λειτουργεί σαν «χειριστήριο» αφής. Ο στόχος πίσω από αυτή τη συσκευή είναι ο χρήστης να μπορεί να αφήνει το κινητό στην τσέπη του αλλά να παραμένει συνδεδεμένος με αυτό.

Στο πρακτικό κομμάτι, για να «ενεργοποιήσει» διάφορες λειτουργίες, ο χρήστης πρέπει να κάνει διαφορετικές κινήσεις με το χέρι του, όπως να αγγίξει το μανίκι του ή να το καλύψει εντελώς. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να λάβει οδηγίες διαδρομής, να βάλει μουσική (και να τη σταματήσει) αλλά και να απαντήσει σε κλήσεις.

Επιπλέον, μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες, με το μπουφάν να λειτουργεί ως χειριστήριο της κάμερας ενώ θα λαμβάνει και ειδοποιήσεις όταν το τζάκετ «απομακρύνεται» από το κινητό. Και αυτά είναι μόνο η αρχή, καθώς η Google σχεδιάζει να προσθέτει συνεχώς νέα χαρακτηριστικά ώστε το μπουφάν να γίνεται όλο και πιο «έξυπνο».

Τα τζάκετ της Levi’s, θα κυκλοφορήσουν μέσα στο φθινόπωρο σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ιαπωνία και θα κοστίζουν από 198 έως 248 δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις