Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ειδήσεις που “ξεχώρισαν” αυτή την εβδομάδα

Άλλη μία εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και, λίγο πριν μπει το Σαββατοκύριακο, το Startupper.gr παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Στο εβδομαδιαίο “Top10”, βρίσκεται η επένδυση της Amazon Web Services στην Ελλάδα, η έναρξη των αιτήσεων για το RG Challenge20 αλλά και το Center4AI, η νέα πρωτοβουλία της Εύας Καϊλή για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει και η συνέντευξη της JOBSbnb, η οποία μίλησε στο Startupper για την πορεία της αλλά και την ελληνική Startup σκηνή.

Παρακάτω θα βρείτε αυτά και άλλα πολλά, εξίσου ενδιαφέροντα, θέματα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών, αυτήν την εβδομάδα:

JOBSbnb: Ραγδαία ανάπτυξη αλλά και “παράπονα” για την ελληνική σκηνή των VCs

Η ομάδα της JOBSbnb, που αποτελείται από τους Πάρη Σαμπάνη, Ανδρέα William Γρίβα και Γάκη Σταυριανό, περιγράφει στο Startupper.gr την εντυπωσιακή πορεία της εταιρείας, από το ξεκίνημά της μέχρι σήμερα, και -μεταξύ άλλων- αποκαλύπτει πολλά από τα κακώς κείμενα της ελληνικής startup σκηνής,

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/interviews-tips/57024/jobsbnb-ragdea-anaptyxi-alla-ke-parapona-gia-tin-elliniki-skini-ton-vcs/

Η Amazon Web Services επενδύει στην Ελλάδα

Με υψηλόβαθμα στελέχη της Amazon συναντήθηκε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, με αφορμή τη νέα επένδυση της Amazon Web Services στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/57110/i-amazon-web-services-ependyi-stin-ellada/

Relοad Greece: “Άνοιξαν” οι αιτήσεις για το RG Challenge20

To Relοad Greece ανακοίνωσε την έναρξη των αιτήσεων συμμετοχής στο εντατικό πρόγραμμα επιτάχυνσης RG Challenge20. To πρόγραμμα, το οποίο διαρκεί μόλις 10 ημέρες, έχει έδρα το Λονδίνο και απευθύνεται σε Startup αρχικού σταδίου που θέλουν να επιταχύνουν την πορεία της επιχείρησής τους.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/57180/reload-greece-anixan-i-etisis-gia-to-rg-challenge20/

Center4AI: Η νέα πρωτοβουλία της Εύας Καϊλή για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Στο πλαίσιο πρόσφατης συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το μέλλον και την ψηφιακή πολιτική της Ε.Ε., η Εύα Καϊλή παρουσίασε μια νέα πρωτοβουλία της Επιτροπής για το Μέλλον και τις Νέες Τεχνολογίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (STOA).

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/57094/center4ai-i-nea-protovoulia-tis-evas-kaili-gia-tin-techniti-noimosyni/

“Πρεσβευτής” της Novoville ο Κώστας Μπακογιάννης

Για ακόμη μία φορά, ο Δήμος Αθηναίων “προωθεί” τη Novoville, την ελληνική Govtech Startup που δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να βελτιώσουν την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και να απλουστεύσουν την επικοινωνία με τους Δημότες τους μέσα από σύγχρονα ψηφιακά κανάλια.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/startups/57237/presveftis-tis-novoville-o-kostas-bakogiannis/

Πέντε και στο χέρι; Ή μήπως καλύτερα, δέκα και καρτέρει;

Αυτή την εβδομάδα θα διαφωνήσω με τον Αίσωπο – δεν πειράζει, δεν είναι απαραίτητο πάντα να συμφωνούμε. Ίσως μέσα από το διάλογο, και την ανταλλαγή επιχειρημάτων, να διαμορφώσεις και συ καλύτερα την άποψή σου σχετικά.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/interviews-tips/57088/pente-ke-sto-cheri-i-mipos-kalytera-deka-ke-karteri/

NBG Business Seeds: Η ομάδα που περνά απευθείας στη Β’ Φάση του 10ου Διαγωνισμού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τετραήμερο Bootcamp Match & Develop a startup Athens 7.0 για επιλεγμένες startups του 10ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds. Στο Bootcamp συμμετείχαν συνολικά 22 ομάδες από την Αττική και την Κύπρο.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/57208/nbg-business-seeds-i-omada-pou-perna-apefthias-sti-v-fasi-tou-10-diagonismou/

Beat: 700.000 νέοι επιβάτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Σημαντική ετήσια άνοδο 35% κατέγραψε η Beat το 2019 στις διαδρομές που ολοκληρώθηκαν μέσω της πλατφόρμας κλήσης ταξί στην ελληνική αγορά, ενώ συνολικά η ζήτηση για διαδρομές μέσω της εφαρμογής αυξήθηκε πάνω από 40% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/57134/beat-700-000-nei-epivates-se-athina-ke-thessaloniki/

Η Code.Hub εισχωρεί μετοχικά στο Athens Tech College

Η Code.Hub, το πρώτο Hub πληροφορικής στην Ελλάδα, εισχωρεί μετοχικά στο Athens Tech College, το πρώτο Κολλέγιο Τεχνολογίας στην Ελλάδα, με στόχο την παροχή ακαδημαϊκών προγραμμάτων σε τεχνολογίες αιχμής και τη διασύνδεση των νέων επαγγελματιών με την αγορά εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/57193/i-code-hub-ischori-metochika-sto-athens-tech-college/

Dialectica: Διπλασιασμός προσωπικού και επέκταση στις ΗΠΑ

Η Dialectica, ελληνική startup που δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2015 επεκτείνεται με στόχο τον διπλασιασμό του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας καθώς και την “είσοδό” της στην αγορά των ΗΠΑ. Η εταιρεία ξεκίνησε την πορεία της τον Ιούλιο του 2015 με προσωπικό 4 ατόμων και σήμερα μετρά ήδη πάνω από 160 εργαζόμενους και γραφεία σε Αθήνα και Λονδίνο.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/startups/57251/dialectica-diplasiasmos-prosopikou-ke-epektasi-stis-ipa/

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις