Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ειδήσεις που “ξεχώρισαν” αυτή την εβδομάδα

Άλλη μία εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και το Startupper.gr παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Και αυτή την εβδομάδα, το ενδιαφέρον του κοινού μονοπώλησε ο κορωνοϊός, ο οποίος συνεχίζει να εξαπλώνεται ραγδαία στην Ευρώπη. Τους αναγνώστες απασχόλησαν κυρίως νέες συνεργασίες, όπως αυτή του Σκλαβενίτη με το efood αλλά και εθελοντικές δράσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως αυτή που έκανε η Startup Aidplex.

Αυτά, και άλλα πολλά, θα βρείτε στο “Top10” της εβδομάδας, που ακολουθεί:

Σκλαβενίτης και efood ενώνουν τις δυνάμεις τους για αυθημερόν παραδόσεις προϊόντων

Ξεκίνησε χθες (23/3), σε πιλοτικό επίπεδο, η συνεργασία – έκπληξη μεταξύ Σκλαβενίτη και e-food!Πλέον, μέσα από το e-food, οι χρήστες – αρχικά μόνο στην περιοχή του Περιστερίου – μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 2.500 προϊόντα από όλες τις κατηγορίες σούπερ μάρκετ και να τα παραλάβουν στον χώρο τους.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/59022/sklavenitis-ke-efood-enonoun-tis-dynamis-tous-gia-afthimeron-paradosis-proionton/

Υπάρχει κίνδυνος να εξαφανιστεί το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας!

Η κατάσταση στον επιχειρηματικό κόσμο αυτή τη στιγμή είναι δραματική! Η εμπορική δραστηριότητα σε πολλούς κλάδους είναι στο μηδέν ενώ και το ηλεκτρονικό εμπόριο σημειώνει κάμψη λόγω οικονομικής αβεβαιότητας. Ειδικά στις Startups τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα μια και όλοι γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης κατηγορίας επιχειρήσεων.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/59088/yparchi-kindynos-na-exafanisti-to-elliniko-ikosystima-kenotomias/

Μένουμε Σπίτι: Δωρεάν συναυλίες, e-books, ταινίες και ντοκιμαντέρ!

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια μαζική προσπάθεια δωρεάν διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών, για την ψυχαγωγία του κόσμου που ακολουθεί τις οδηγίες και #μένεισπίτι για να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/58873/menoume-spiti-dorean-synavlies-e-books-tenies-ke-ntokimanter/

Η Aidplex στη μάχη του COVID-19 με δύο νεα είδη προστατευτικών προσώπου

Η Aidplex, η ελληνική Startup που κατασκευάζει νάρθηκες νέας γενιάς, αδιάβροχους, φιλικούς προς το δέρμα, ανακυκλώσιμους και ελαφρείς, συμβάλλει πλέον στη μάχη κατά του COVID-19.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/59019/i-aidplex-sti-machi-tou-covid-19-me-dyo-nea-idi-prostateftikon-prosopou/

Νέα πλατφόρμα δημιουργεί αυτόματα τα απαραίτητα SMS του 13033

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, ισχύει γενική απαγόρευση κυκλοφορίας. Πλέον, επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως η εργασία και η αγορά τροφίμων, ενώ όποιος μετακινείται πρέπει να φέρει υποχρεωτικά μαζί του ταυτότητα καθώς και σχετική βεβαίωση, στην οποία θα αναφέρεται η διεύθυνση, το όνομά του και ο σκοπός μετακίνησης. Εκτός από βεβαίωση, ο πολίτης μπορεί να στείλει και SMS, με τα ίδια στοιχεία, στο 13033.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/59042/nea-platforma-dimiourgi-aftomata-ta-aparetita-sms-tou-13033/

Classter: Δωρεάν χρήση της πλατφόρμας για όλους τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς

Έχοντας προστατεύσει την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων της και έχοντας διασφαλίσει την συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στους υπάρχοντες πελάτες της, η Classter, το κορυφαίο ελληνικό School Information System πλέον χρησιμοποιείται διεθνώς σε εκατοντάδες εκπαιδευτικά ιδρύματα, παρέχει την πλατφόρμα της δωρεάν σε εκπαιδευτικές δομές, ιδιωτικές και δημόσιες, για έως 150 μαθητές έως τις 31.05.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58910/classter-dorean-chrisi-tis-platformas-gia-olous-tous-ekpedeftikous-organismous/

IBM, Google, Amazon και Microsoft στη “μάχη” του COVID-19 σε συνεργασία με τον Λευκό Οίκο

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνέντευξης τύπου του Λευκού Οίκου σχετικά με την πανδημία, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας κοινοπραξίας με στόχο να “απελευθερωθεί η δύναμη των αμερικανικών υπερυπολογιστών”.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58971/ibm-google-amazon-ke-microsoft-sti-machi-tou-covid-19-se-synergasia-me-ton-lefko-iko/

Δωρεάν μαθήματα μέσω διαδικτύου από το Tech Talent School

Το Tech Talent School περνά στην εποχή του e–learning για να επιτρέψει στους συμμετέχοντες να συνεχίσουν τη μάθησή τους δωρεάν από το σπίτι, συμβάλλοντας στην πρωτοβουλία #DigitalSolidarityGR, που έχει στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58819/dorean-mathimata-meso-diadiktyou-apo-to-tech-talent-school/

Ερευνητές του Παν. Θεσσαλίας δημιουργούν “3D” είδη ανάγκης για νοσοκομεία

Με στόχο να στηρίξουν τα νοσοκομεία της χώρας που αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε εξοπλισμό, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και η Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συνεργάζονται και παράγουν αναλώσιμα υλικά πρώτης ανάγκης, αξιοποιώντας μάλιστα την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/59106/erevnites-tou-pan-thessalias-dimiourgoun-3d-idi-anagkis-gia-nosokomia/

“Σπάει” ρεκόρ το Slack: 12,5 εκατ. ταυτόχρονα συνδεδεμένοι χρήστες

Ρεκόρ χρηστών καταγράφει το Slack, η εφαρμογή ενδοεταιρικής επικοινωνίας, καθώς η πανδημία έχει κάνει την τηλε-εργασία πιο “δημοφιλή” από ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/59110/spai-rekor-to-slack-125-ekat-taftochrona-syndedemeni-christes/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις