Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Forthnet από την BC Partners

Ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η πώληση της Forthnet στην επενδυτική εταιρεία BC Partners. Σύμφωνα με το σχέδιο της BC Partners, η ελληνική εταιρεία πρόκειται να αποκτηθεί από την United Group, θυγατρική της πρώτης, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και της Βαλκανικής αγοράς.

Το ποσό εξαγοράς το οποίο αφορά το 36% των μετοχών της Forthnet ανέρχεται σε 45 εκατ. ευρώ με το πραγματικό κόστος ωστόσο να πλησιάζει ή ακόμα και να ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.

Το επιπλέον κόστος, ύψους περίπου 60 εκατ. ευρώ, θα προέλθει από την ενδιάμεση χρηματοδότηση που θα απαιτήσει η λειτουργία της Forthnet μέχρι την οριστικοποίηση της συμφωνίας, αλλά και την εξαγορά των μειοψηφικών συμμετοχών. Το τελευταίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει σε δεύτερο χρόνο καθώς η δομή της σχετικής συμφωνίας, δεν επιβάλει την άμεση διενέργεια μιας δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους μειοψηφίας.

Η συμφωνία της Πέμπτης κλείνει μια σειρά διαπραγματεύσεων με διάρκεια μεγαλύτερη των τριών χρόνων, στις οποίες έλαβαν μέρος πολλά επενδυτικά σχήματα. Η εξαγορά επίσης συντελείται με «βαθύ κούρεμα» των απαιτήσεων των τραπεζών οι οποίες ξεπερνούν τα 250 εκατ. ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (ΜΟΔ), ύψους 70 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται, ότι η μεταβίβαση της συμμετοχής απαιτεί την έγκριση από τις εθνικές αρχές ανταγωνισμού και συγκεκριμένα την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) αναφορικά με τις δραστηριότητες των τηλεπικοινωνιών και την Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕπΑντ) σχετικά με τις δραστηριότητες στην συνδρομητική τηλεόραση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις