Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Tesla “ρίχνει” την τιμή του Model Y

Η πανδημία του κορωνοϊού και το lockdown δημιούργησαν ως γνωστόν μεγάλα οικονομικά προβλήματα σε όλο τον κόσμο και άλλαξαν τα δεδομένα σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Όπως όλες οι εταιρείες, έτσι και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, αναγκάστηκαν σε κάποιες περιπτώσεις να προσαρμοστούν για να συμβαδίσουν με την πραγματικότητα, προκειμένου να διατηρήσουν το κοινό τους και να μην “πέσουν έξω”. Στο πλαίσιο αυτό και η Tesla, μετά τις εκπτώσεις που έκανε τον Μάιο στα Model S sedan και Model X SUV, προχώρησε πρόσφατα σε μείωση της τιμής και του Tesla Model Y.

Το τετρακίνητο SUV που ξεκίνησε να αποστέλλεται στους αγοραστές από τον Μάρτιο, κοστίζει τώρα μόλις 49.990 δολάρια, δηλαδή 3.000 δολάρια λιγότερα από την προηγούμενη τιμή του. Η “έκπτωση” του έγινε γνωστή από το Electrek, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Σημειώνεται ότι νέα τιμολόγηση αλλά και προσφορές επιλέγουν οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες στις συναλλαγές τους με τους πελάτες τους, με τις τρεις μεγαλύτερες (Ford, GM και Fiat Chrysler Automobiles) να έχουν μηδενικά επιτόκια, αλλά και μακροπρόθεσμες επιλογές πληρωμής.

Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων της Tesla στο Q2

Στις αρχές του Ιουλίου, η Tesla ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει 90,650 οχήματα στο δεύτερο τρίμηνο, δηλαδή 4.8% λιγότερα αμάξια από ότι πέρσι. Η μείωση αυτή ήταν αναμενόμενη και συνέβη τόσο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού όσο και γιατί υπήρχε αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου για αρκετές εβδομάδες. Βέβαια οι αποδόσεις της εταιρείας εξακολουθούν να είναι καλύτερες από τις προβλέψεις των ειδικών.

Οι περισσότερες πωλήσεις από αυτές αφορούν το Model 3 και το Model Y(80.050), ενώ οι υπόλοιπες 10.600 έχουν να κάνουν κυρίως μοντέλα όπως το Model S και το Model X.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις