Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon “υπεύθυνη” για την απόλυση 1200 υπαλλήλων

Περισσότεροι από 1200 οδηγοί που εργάζονταν για την Amazon ως εξωτερικοί συνεργάτες, έχασαν τις δουλειές τους τους τελευταίους μήνες, καθώς η εταιρεία αποφάσισε να διακόψει τα συμβόλαια που είχε με τις εταιρείες παράδοσης που τους απασχολούσαν.

Η Amazon ενημέρωσε τουλάχιστον επτά εταιρείες ότι διακόπτει τη συνεργασία τους, και οι εταιρείες αυτές ανακοίνωσαν με τη σειρά τους ότι θα απολύσουν τουλάχιστον 1.205 οδηγούς.

Σημειώνεται ότι οι συνεργασίες αυτές υπάγονται στο πρόγραμμα DSP το οποίο την βοήθησε να ανταγωνιστεί κολοσσούς των παραδόσεων, όπως η UPS και η FedEx. Οι “DSP” είναι πάροχοι παράδοσης με σύμβαση, που συνήθως κυκλοφορούν με φορτηγά Amazon, και είναι υπεύθυνοι για την παραλαβή πακέτων από τους σταθμούς παράδοσης της Amazon και την παράδοσή τους σε σπίτια.

Εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε στο CNBC ότι η εταιρεία αξιολογεί τακτικά τις σχέσεις της με τις εταιρείες παράδοσης. Σε έναν άλλο πρόσφατο γύρο απολύσεων, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, η εταιρεία τερμάτισε τα συμβόλαιά της με μεταφορικές όπως οι Bear Down Logistics, Express Parcel Service και Delivery Force, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 2.000 απολύσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις