Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Klarna “πατάει” τον ανταγωνισμό με 16,5 εκατομμύρια downloads σε ένα χρόνο

Η διάσημη σουηδική fintech Klarna κατάφερε να αναπτύξει την πελατειακή της βάση ταχύτερα από οποιονδήποτε αντίπαλό της σε Ευρώπη και ΗΠΑ την περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με το Sifted, η εταιρεία που έχει γίνει γνωστή για την υπηρεσία πληρωμών με δόσεις, μέτρησε 8 εκατομμύρια downloads μόνο στην Ευρώπη το 2020, με την Clearpay που είναι θεωρητικά ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της να καταγράφει “μόλις” 1 εκατομμύριο λήψεις. Θεαματική άνοδο σημείωσε βέβαια και στις ΗΠΑ, με 8,5 εκατ. downloads. Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την Klarna, καθώς για χρόνια πάλευε να εδραιωθεί στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ένας βασικός λόγος πίσω από τους εντυπωσιακούς αυτούς ρυθμούς ανάπτυξης, είναι η γενικότερη έκρηξη του μοντέλου “Buy Now Pay later”, το οποίο πρεσβεύει η Klarna. Τον τελευταίο χρόνο, οι καταναλωτές έχουν στραφεί μαζικά σε ευέλικτες μεθόδους πληρωμών κι αυτό μεταξύ άλλων, έχει προκαλέσει τη δημιουργία ενός νέου κύματος αντίστοιχων εταιρειών, όπως οι Butter, Zilch, Scalapay και Twisto, πολλές από τις οποίες έχουν λάβει πρόσφατα σημαντικές χρηματοδοτήσεις. Την ίδια ώρα, εταιρείες του χώρου ακόμα και από την Αυστραλία στρέφονται προς την Ευρώπη, αντιλαμβανόμενες τη δυναμική που έχει δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή.

Με αποτίμηση που αγγίζει τα 31 δισ. δολάρια, ωστόσο, η Klarna δεν δείχνει να φοβάται κάτι. Αυτή τη στιγμή είναι αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην αγορά της, και σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου του 2020, το τρέχον έτος είναι πολλά υποσχόμενο για την εταιρεία τόσο εντός όσο και εκτός Ευρώπης.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η εταιρεία δήλωσε στο Sifted ότι σχεδιάζει να επεκταθεί σε τέσσερις ακόμα χώρες της ΕΕ φέτος (συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας), καθώς και να διπλασιάσει την παρουσία της στις ΗΠΑ. Επίσης, η Klarna σκοπεύει να διπλασιάσει τους υπαλλήλους της στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου απασχολεί αυτή τη στιγμή 200 άτομα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις