Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Medis Media: Νέα χρηματοδότηση για την healthtech πλατφόρμα 3D Organon

Η Medis Media είναι η καινοτόμος εταιρία πίσω από την πλατφόρμα ιατρικής εκπαίδευσης και τεχνολογίας 3D Organon. Η 3D Organon στοχεύει στην ταχύτερη και καινοτόμο διδασκαλία της ιατρικής ανατομίας, μέσα από συσκευές εικονικής πραγματικότητας (VR), desktop, tablet και mobile. Η 3D Organon συνιστά στην ουσία ένα πρόγραμμα ανατομίας εικονικής πραγματικότητας (VR) για την εκπαίδευση φοιτητών και επαγγελματιών υγείας.

Η νέα της έκδοση, 3D Organon 2022, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πάνω από 12.000 ανατομικά στοιχεία, προσομοίωση υπερήχου, νέα μοντέλα μικροσκοπικής ανατομικής, εικόνες απεικονιστικής διαγνωστικής, ιστολογίας, εμβρυολογίας και παθολογίας, συνδυάζοντας ταυτόχρονα έναν εκτεταμένο αριθμό ανατομικών όρων και περιγραφών, καθώς και άλλων λειτουργειών, μεταφρασμένα σε 16 γλώσσες.

Η εταιρία έχει τη βάση της στην Αυστραλία και έχει ιδρυθεί από Έλληνες ακαδημαϊκούς στον χώρο της ιατρικής ανατομίας και εκπαίδευσης, διατηρώντας υποκατάστημα στην Αθήνα. Το α’ τρίμηνο του 2022, μάλιστα, η Medis Media αναμένεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ, ιδρύοντας ένα νέο υποκατάστημα στη Silicon Valley της Καλιφόρνια, το κορυφαίο hub για τις Startup και τις εταιρίες τεχνολογίας, όπως η Google, η Apple, το Facebook, η Tesla και πολλές άλλες.

Επισημαίνεται ότι το 2019, η Medis Media έλαβε χρηματοδότηση από μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες τεχνολογίας την HTC Corporation, για να αναπτύξει περαιτέρω την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας (VR) στην πλατφόρμα 3D Organon. Το τρίτο τρίμηνο του 2021, η Medis Media εξασφάλισε μια επιπλέον χρηματοδότηση από τη VIA Technologies, τον παγκόσμιο ηγέτη στη σύνδεση των επιχειρήσεων με την προηγμένη τεχνολογία AI, IoT και computer vision technology.

Η 3D Organon συμμετέχει επίσης σε ιατρικά συνέδρια παγκοσμίως, ενώ από το 2017 δέχεται συνεχώς διεθνείς διακρίσεις για την καινοτομία που φέρνει στον τομέα της ιατρικής εκπαίδευσης και τεχνολογίας. Ήδη μέσα στο 2021 βραβεύτηκε με το Ed Tech Award 2021, στην εκπαιδευτική κατηγορία «Virtual & Augmented Reality Solution».

Η ίδια έλαβε ακόμη το MuseCreative Award 2021, στην κατηγορία «Experimental & Immersive Virtual Reality projects», ανάμεσα σε 4.876 συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Συνεχίζοντας την τιμητική της πορεία, η νεοφυής εταιρεία διακρίθηκε και στα Βραβεία Impact Bite Awards 2021, στην κατηγορία «Specialized Sectoral Applications and Training».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πολυβραβευμένη πλατφόρμα 3D Organon εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις