Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

On-Demand Data: Το “τέλος των big data”;

Μια εταιρεία αναβαθμίζει τον τρόπο που προσεγγίζει τα δεδομένα, προσφέροντας μια on demand λύση.

Η Sigma Computing με CEO τον Mike Palmer, ο οποίος προσδιορίζεται ως big data guy, φέρνει μια νέα έννοια στον χώρο των δεδομένων, τα on demand data. Στην ουσία το τέλος των big data σημαίνει πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε σχετικά, έγκαιρα δεδομένα που δεν απαιτούν μια σειρά από δαπανηρούς μεσάζοντες για να κάνουν την ταξινόμηση και την ερμηνεία τους.

Είτε πρόκειται για πελάτες λιανοπωλητές που θέλουν να προβλέψουν το απόθεμα τους, είτε για χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις που θέλουν να λάβουν τις σωστές αποφάσεις, η εταιρεία ως πλατφόρμα-as-a-service έχει στόχο να βοηθήσει τους τελικούς χρήστες να δημιουργήσουν μια σύνδεση ένα προς ένα με τις σωρούς πληροφοριών που έχουν στο κατάστημα.

Η μεγάλη ποσότητα δεδομένων έχει δημιουργήσει ένα χάσμα μεταξύ του υπεύθυνου λήψης αποφάσεων και των δεδομένων που χρειάζεται όντως για να λάβει την καλύτερη δυνατή απόφαση. Οι επιχειρήσεις έχουν επίσης τεράστια αρχεία δεδομένων -όλα πολύ χρήσιμα- αλλά δεν “τρέχουν” όλα σε έναν συνήθη υπολογιστή όπως λάπτοπ.

Ο ίδιος εξήγησε ότι όλο και περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν πλέον εργαλεία πλατφόρμας για να λάβουν τόνους δεδομένων από διάφορες πηγές – λογιστικά φύλλα, βάσεις δεδομένων SQL και Access και πολλά άλλα – και να βγάλουν στην επιφάνεια πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο με υψηλή επιχειρηματική αξία.

Οι πλατφόρμες cloud-native analytics και business intelligence (A&BI) μπορούν να σπάσουν τον κλοιό των παλαιών συστημάτων, απελευθερώνοντας δεδομένα για νέες χρήσεις και παρέχοντας στις εταιρείες όλων των μεγεθών τις δυνατότητες επεξεργασίας που χρειάζονται για να τα κατανοήσουν. Ωστόσο, οι χρήστες για να αποκτήσουν αυτά τα δεδομένα χρειάζονται επίσης μια on-demand πρόσβαση σε αυτά – εδώ είναι που παρεμβαίνει η εταιρεία.

Η σημερινή πρόκληση είναι να καταστήσουν την σωστή πληροφορία προσιτή και διαθέσιμη στα σωστά άτομα σε πραγματικό χρόνο και χωρίς αυτό να ξεπερνά το budget της κάθε επιχείρησης. Ο Palmer ανέφερε επίσης ότι συχνά οι επιχειρήσεις καταφεύγουν στην πλήρη κατάργηση των σχετικών αδειών επειδή δεν διαθέτουν επαρκείς δυνατότητες επεξεργασίας.

Καθώς οι εταιρείες αντλούν δεδομένα από τις διαθέσιμες πηγές τους και τις μοιράζονται ακολούθως με κάθε μέσο μαζί με τους τακτικούς χρήστες, προκύπτουν ανά διαστήματα ζητήματα ασφαλείας, διακυβέρνησης και συμμόρφωσης. Πλατφόρμες όπως η Sigma όμως διατηρούν τα δεδομένα αποθηκευμένα με ασφάλεια, παρέχοντας έναν διαμεσολαβητή μεταξύ των παρόχων cloud, ενώ εξακολουθούν να παρέχουν στους χρήστες πρόσβαση σε ό,τι χρειάζονται χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα ασφαλείας.

Με τα δεδομένα να έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από ποτέ με τη συνδεδεμένη οικονομία και σύντομα με τις νέες συνδέσεις στο metaverse, ό, τι αφορά στοιχεία που δείχνουν τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο μπορούν να κάνουν θραύση.

Δίνοντας στους ανθρώπους την ευθύνη αλλά και την εξουσία να υποβάλλουν ερωτήσεις άμεσα για τα δεδομένα, να πάρουν μια on demad απάντηση, δηλαδή σε δευτερόλεπτα, ανεξάρτητα από το μέγεθος των δεδομένων, αποκτούν οι ίδιοι την εξοικείωση που χρειάζεται με τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα σε αυτούς τους αποθηκευτικούς χώρους δεδομένων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις