Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ισπανική G4AL “σήκωσε” 1,2 εκατ. ευρώ για blockchain gaming

Η game-fi θα αναπτύξει βιντεοπαιχνίδια βασισμένα στο blockchain, διαμορφώνοντας μια πιο εύκολη πρόσβαση για τους χρήστες.

Η εταιρεία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών blockchain Games for a Living (G4AL) με έδρα τη Βαρκελώνη εξασφάλισε 1,2 εκατ. ευρώ σε pre-seed γύρο για να κυκλοφορήσει το πρώτο της επίσημο παιχνίδι Elemental Raiders τον Ιούνιο. Στον γύρο συμμετείχαν τα ισπανικά VC Inveready και Bonsai Partners, μαζί με αρκετούς angel επενδυτές του τομέα.

Με στόχο να υιοθετηθεί μαζικά το blockchain gaming, η εταιρεία game-fi ιδρύθηκε από ειδικούς στα βιντεοπαιχνίδια και την τεχνολογία για να αναπτύξει βιντεοπαιχνίδια ΑΑΑ και metaverses με NFTs και crypto tokens.

Η εταιρεία game-fi έχει επίσης συν ιδρύσει το Nuclio, έναν από τους κορυφαίους venture builders στη Νότια Ευρώπη, αλλά και το Manel Sort, πρώην FVP του στούντιο της King’s στη Βαρκελώνη, της εταιρείας που κυκλοφόρησε το Candy Crush.

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την ιδιωτική πώληση του Game Gold Token και θα παρουσιάσει μια δημόσια ICO τον Ιούνιο. Μιλώντας για το πώς θα αναπτύξει υψηλής ποιότητας βιντεοπαιχνίδια στο blockchain, ο Manel Sort, συνιδρυτής της εταιρείας δήλωσε ότι η συντριπτική πλειονότητα των προγραμματιστών blockchain που κατασκευάζουν βιντεοπαιχνίδια έχουν επικεντρωθεί περισσότερο στα tokens παρά στα γραφικά του υπολογιστή και το gameplay.

Οι ίδιοι από την άλλη επιδιώκουν να προσφέρουν παιχνίδια ποιότητας Triple-A που θα εστιάζουν στην gaming εμπειρία του παίκτη. Η εταιρεία θα συμβάλει συγχρόνως στην ανάπτυξη του τομέα των παιχνιδιών blockchain. Παράλληλα, θα παράσχει μια μηχανή βιντεοπαιχνιδιών βασισμένη στην τεχνολογία της, γεγονός που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε εξωτερικός προγραμματιστής μπορεί να φέρει το προϊόν του στο blockchain.

Με το βλέμμα μπροστά, η εταιρεία θα κυκλοφορήσει επίσης άλλα δύο παιχνίδια, το Millionaire Wars, το πρώτο παιχνίδι match-3 που φέρνει πολυτελή NFTs σε blockchain καθώς και ένα παιχνίδι εμπορικών καρτών στο World War II Meta, ένα metaverse με θέμα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις