Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

AI 101- Η Microsoft κάνει την τεχνητή νοημοσύνη «παιχνιδάκι»

Το νέο εργαλείο Codex αλλάζει τα δεδομένα στην ανάπτυξη λογισμικού, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να πραγματοποιήσουν εργασίες δύο ωρών μόλις σε δύο λεπτά

H Microsoft ψάχνει τρόπους ώστε να κάνει την τεχνητή νοημοσύνη περισσότερο κατανοητή.

Στόχος της Microsoft είναι να γίνει η «Responsible AI» τεχνολογία πιο χρήσιμη για επιχειρηματικές εφαρμογές, καθιστώντας την ευκολότερη, απλούστερη, πιο επεξηγήσιμη, πιο προσιτή και, κυρίως, αποτελεσματική.

«Η τεχνητή νοημοσύνη, στην πραγματικότητα, είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, στο φετινό συνέδριο Build» δήλωσε ο John Montgomery, εταιρικός αντιπρόεδρος του Azure AI. Το πιο αξιοσημείωτο είναι η preview παρουσίαση του Azure Machine Learning, ένα εργαλείο responsible AI, το οποίο συγκεντρώνει δυνατότητες που χρησιμοποιούνται τους τελευταίους 18 μήνες, όπως η εξερεύνηση δεδομένων, η διερεύνηση μοντέλων, η ανάλυση σφαλμάτων, η ανάλυση αντιπαραβολής και η ανάλυση αιτιώδους συμπεράσματος, σε μια ενιαία προβολή.
Η Azure Machine Learning θα προσφέρει επίσης τώρα μια «κάρτα αποτελεσμάτων» της τεχνητής νοημοσύνης σε προεπισκόπηση για τη σύνοψη των επιδόσεων και των πληροφοριών του μοντέλου, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν εύκολα να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα του συστήματος.

«Ο πίνακας οργάνων και η κάρτα αποτελεσμάτων της ΤΝ παρέχει ένα πολύ απλό σύνολο οπτικοποιήσεων, μια ροή με οδηγό που διευκολύνει τους ανθρώπους με λιγότερη εμπειρία στην διαχείριση και ανάλυση των δεδομένων να χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία και να εξάγουν την κάρτα αποτελεσμάτων σε PDF» επεσήμανε ο Montgomery.

Η Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποιεί το AI εργαλείο του Azure.
Για παράδειγμα, μια ομάδα ιατρών σε ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου διερευνά πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των χρόνων αναμονής, να υποστηρίξει τις συστάσεις των ομάδων υγειονομικής περίθαλψης και να παρέχει στους ασθενείς καλύτερες πληροφορίες, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν πιο τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τη δική τους φροντίδα. Δύο ορθοπεδικοί χειρουργοί ανέπτυξαν ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσουν τους συμβούλους να δώσουν στους ασθενείς τους μια εξατομικευμένη εκτίμηση κινδύνου για τις επερχόμενες επεμβάσεις ισχίου ή γόνατος.

Το εργαλείο της Azure κάνει την ζωή των προγραμματιστών ευκολότερη 

Στο Microsoft Build, ο επικεφαλής τεχνολογίας της Microsoft, Kevin Scott, τόνισε πώς τα εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπουν στους προγραμματιστές να δημιουργούν λογισμικό χρησιμοποιώντας καθημερινή γλώσσα, μεταφράζοντας τη φυσική γλώσσα σε γλώσσες προγραμματισμού που καταλαβαίνουν οι υπολογιστές.

«Αυτός είναι ένας κατεξοχήν διαφορετικός τρόπος σκέψης για την ανάπτυξη από ό,τι είχαμε από την αρχή του λογισμικού», δήλωσε ο Scott. Η Microsoft τόνισε ότι αυτή η αλλαγή παραδείγματος οφείλεται στο Codex, ένα μοντέλο μηχανικής μάθησης από την εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης OpenAI, το οποίο μπορεί να μεταφράζει εντολές φυσικής γλώσσας σε κώδικα σε περισσότερες από δώδεκα γλώσσες προγραμματισμού.

Το Codex προήλθε από το GPT-3, το μοντέλο φυσικής γλώσσας της OpenAI που εκπαιδεύτηκε σε petabytes γλωσσικών δεδομένων από το διαδίκτυο. Σύμφωνα με τον Scott, η αύξηση της παραγωγικότητας που φέρνει το Codex στην ανάπτυξη λογισμικού αλλάζει τα δεδομένα, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να «Ολοκληρώνουν πολλές εργασίες σε δύο λεπτά που προηγουμένως χρειάζονταν δύο ώρες».

Εργαλεία χαμηλού κώδικα και χωρίς κώδικα που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη συμβάλλουν στον εκδημοκρατισμό της τεχνολογίας.
Στο Build, η Microsoft υπογράμμισε επίσης τα εργαλεία χαμηλού κώδικα και χωρίς κώδικα με AI, όπως αυτά που είναι διαθέσιμα μέσω του Microsoft Power Platform, τα οποία, όπως είπε: «Τα εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων που εργάζονται άνετα με τύπους στο Microsoft Excel θα μπορούσαν εύκολα να μεταφέρουν αυτές τις δεξιότητες στο Power Platform, όπου μπορούν να δημιουργήσουν τέτοιου είδους εφαρμογές λογισμικού» ο Charles Lamanna, εταιρικός αντιπρόεδρος επιχειρηματικών εφαρμογών και πλατφόρμας της Microsoft.

Αν εργάζεστε με τύπους στο Excel, μπορείτε να δημιουργήσετε εφαρμογές λογισμικού με τεχνητή νοημοσύνη

Περισσότερες mainstream κινήσεις από το Hugging Face με τη συνεργασία με τη Microsoft

Σε άλλα νέα της Microsoft, σήμερα η Hugging Face – η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα την αποτίμηση ύψους 2 δισ. δολ. χάρη στην αυξανόμενη θέση της στον χώρο των μοντέλων μηχανικής μάθησης – αναπτύσσει μια πιο mainstream στρατηγική ανάπτυξης με την ανακοίνωση μιας νέας συνεργασίας με τη Microsoft που καθιστά την πλατφόρμα μηχανικής μάθησης Hugging Face προσβάσιμη στους πελάτες του Microsoft Azure.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις