Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cleo: Η αγαπημένη FinTech των Gen Zers «αγγίζει» τα 500 εκατ. δολ.

Cleo’s not a bank — she’s got your back

Η Cleo άντλησε νέα κεφάλαια ύψους 80 εκατ. δολ. από επενδυτές, μεταξύ των οποίων η Sofina, ένας εισηγμένος επενδυτής τεχνολογίας που έχει υποστηρίξει εταιρείες όπως η Typeform και η Graphcore. Στους υφιστάμενους χρηματοδότες της εταιρείας περιλαμβάνονται ονόματα επιχειρηματικών κεφαλαίων όπως η Balderton Capital και η LocalGlobe, ενώ στους μεμονωμένους επενδυτές περιλαμβάνονται ιδρυτές τεχνολογικών unicorns όπως η Skype και η Wise.

Η βρετανική FinTech εφαρμογή που απευθύνεται σε καταναλωτές της γενιάς Ζ αύξησε την συνολική της αποτίμηση στα 500 εκατ. δολ., παρά τις ταραχώδεις συνθήκες που πλήττουν τις εταιρείες τεχνολογίας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από τέσσερις μήνες.

Τα νέα κεφάλαια θα δώσουν την δυνατότητα στην Startup να διατηρήσει και να επεκτείνει τις υπηρεσίες προκειμένου να βγει αλώβητη από την οικονομική ύφεση που πολλοί εκτιμούν πως πρόκειται να διαρκέσει για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Προτίθεται επίσης να αυξήσει το εργατικό δυναμικό της από 140 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης σε περίπου 220 μέχρι το τέλος του έτους.

Η Cleo αποτελεί έναν ψηφιακό βοηθό που προσφέρει στους χρήστες προληπτικές οικονομικές συμβουλές με έναν ιδιαίτερο τόνο, απευθυνόμενη κυρίως σε νέους που τώρα μαθαίνουν πως να διαχειριστούν τα οικονομικά τους. Η «ενορχήστρωση» των χρηματοδοτήσεων χρειάστηκε αρκετούς μήνες για να ολοκληρωθεί, όμως οι συμφωνίες έκλεισαν λίγο αφότου είχαν αρχίσει να εμφανίζονται οι πρώτες πιέσεις που έχει δημιουργήσει ο πόλεμος, στα επενδυτικά κεφάλαια και στο οικοσύστημα, εν γένει.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε από τον Barney Hussey-Yeo το 2016, έχει συσπειρώσει γύρω της «γερά πορτοφόλια» από προηγούμενους γύρους χρηματοδοτήσεων, πριν από 18 μήνες «σήκωσε» περίπου 40 εκατ. δολ. στον τελευταίο γύρω χρηματοδότησης που πραγματοποίησε η εταιρεία.

Η Cleo εξυπηρετεί πλέον εκατομμύρια νέους καταναλωτές στις ΗΠΑ και ισχυρίζεται ότι είναι η μόνη FinTech που ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν ξεκινήσει την λειτουργία της στις ΗΠΑ και στη συνέχεια την έκανε βασική της αγορά.

Cleo – A money App that doesn’t suck!

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις