Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Oggit διασυνδέει τον ψηφιακό με τον πραγματικό κόσμο!

Social media posts που διαδρούν επιτυχώς με τους χρήστες

Αναμφίβολα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν «καταλάβει» τον κόσμο, γνωρίζοντας πρωτόγνωρα επίπεδα αποδοχής και απολαμβάνοντας ταυτόχρονα μοναδικά επίπεδα χρηστικότητας και αξιοποίησης.

Σήμερα, τα Social Media δεν κινούνται ή απευθύνονται με βάση διακριτικά γνωρίσματα όπως, λ.χ. η ηλικία, η κοινωνικο-οικονομική τάξη, η γεωγραφία είτε ακόμη και ο βαθμός εξειδίκευσης. Κι αυτό, εξαιτίας του βαθμού διείσδυσής τους οριζόντια, μα και κάθετα και δη σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής.

Μάλιστα, η τεχνολογία συμβάλλει με σταδιακά αυξανόμενο ρυθμό και εξαιρετικά δημιουργικό τρόπο στην εντυπωσιακή επέκταση και διερεύνηση των δυνατοτήτων που απολαμβάνουν οι χρήστες.

Ένα από τα ζητούμενα είναι η δυνατότητα οι τελευταίοι να διαδρούν στην πραγματική ζωή, ως προέκταση της ψηφιακής τους διάστασης και δραστηριοποίησης.

Αυτό το κενό – μεταξύ άλλων – διείδε η ομάδα της Oggit και αποφάσισε να δώσει αποτελεσματική απάντηση στα «θέλω» των χρηστών. Με ποιο τρόπο; Αξιοποιώντας δημιουργικά μια σειρά από καινοτόμες τεχνολογίες, όπως λ.χ. η αναγνώριση εικόνας (Image Recognition), η γεωτοποθεσία και ο γεωπροσδιορισμός (Geo Location), η επαυξημένη πραγματικότητα (Augmented Reality – AR), ενώ προσεχώς εκτιμάται πως θα εντάξει και το Machine Learning στο  tech «μείγμα» που συνθέτει και αξιοποιεί!

Το Oggit αποτελεί μια mobile app που χάρη στον συνδυασμό καινοτόμων τεχνολογιών και της κωδικοποίησης, κάνει πράξη την απόλυτη διάδραση με τον πραγματικό κόσμο. Το εν λόγω app επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν το περιεχόμενο που επεξεργάζονται και κάνουν post σε και από ποικίλες πηγές social media σε απτές, πραγματικές τοποθεσίες, προκειμένου με την σειρά τους να διαδρούν με τα μέλη της οικογένειάς, του φιλικού τους κύκλου, τους συναδέλφους, γνωστούς ή έστω με όσους μοιράζονται – μεταξύ άλλων και – κοινά ενδιαφέροντα, αναπτύσσοντας έναν πρωτόγνωρο βαθμό interactivity με την καθημερινότητά τους.

Επιπροσθέτως, οι χρήστες μέσω του Oggit έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν πρόσθετο ή καινούριο περιεχόμενο και εν συνεχεία να το διαμοιραστούν.

Το ψηφιακό post-it στον πραγματικό κόσμο!

Εάν αναρωτιέστε πως λειτουργεί το app της Oggit, οι χρήστες επιλέγουν κάποιο post που ήδη έχουν αναρτήσει σε οποιονδήποτε λογαριασμό μέσου κοινωνικής δικτύωσης είτε ακόμη και κάποιο καινούργιο που θα δημιουργήσουν.

Επιλέγοντας το Oggit, αυτομάτως δημιουργείται ένα εικονικό container που συνδέει το post με μια τοποθεσία ή κάποιο αντικείμενο. Ουσιαστικά, ενέχει τη θέση ενός ψηφιακού post-it!

Στη συνέχεια, οι χρήστες μοιράζονται την τοποθεσία του   ή story με τους φίλους, γνωστούς, συναδέλφους ή εν γένει χρήστες. Αυτοί, με την σειρά τους μπορούν να προσδιορίσουν τις τοποθεσίες που ο χρήστης έχει κάνει post, ενώ οι φίλοι και οι λοιποί χρήστες μπορούν να σκανάρουν την τοποθεσία με τα κινητά τους τηλέφωνα και με την ταυτόχρονη χρήση του app της Oggit έχουν τη δυνατότητα να δουν τα posts μέσω AR, real time mapping και αναγνώριση εικόνας.

Από εκεί και πέρα, ουσιαστικά, ξεκινά η διάδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τον πραγματικό κόσμο.

Πόσο αποδοτικό μπορεί να είναι το Oggit;

Η καινοτόμος εφαρμογή Oggit φιλοδοξεί στο άμεσο μέλλον να εξελιχθεί σε ένα αποδοτικό σε όρους προσπορισμού και «γέννησης» εσόδων, καθώς έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί ως άμεσος ενδιάμεσος μεταξύ των ενεργών χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των επιμέρους διαφημιζόμενων. Μάλιστα, χάρη στον κώδικα που χρησιμοποιεί η εφαρμογή, αλλά και των cutting edge τεχνολογιών, επιτυγχάνουν να πολλαπλασιαστεί εντυπωσιακά ο βαθμός αποτελεσματικότητας, αυτοματοποίησης και ακρίβειας των διαδικασιών micro influencer και marketing με βάση την γεωγραφία.

Το Oggit θεωρείται μοναδική λύση για την διαφήμιση που κινείται με γνώμονα την ευφυΐα, καθώς -μεταξύ άλλων- διασφαλίζει και παρέχει μετρήσεις απόδοσης τόσο για ψηφιακή, όσο και φυσική κίνηση!  Παράλληλα, χάρη στον μηχανισμό με τον οποίο έχει δομηθεί το Oggit, αποτελεί το μοναδικό app που ενισχύει τον βαθμό διάδρασης μες τους ίδιους τους χρήστες σε τέτοιο βαθμό ώστε να τους κάνει απόλυτα ενεργούς προς όφελος των πελατών και μηνυμάτων που αυτοί επιθυμούν να διακινήσουν στοχευμένα, αυξάνοντας τον βαθμό αποτελεσματικότητάς τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις