Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το γερμανικό VC Project A σηκώνει 180 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε ευρωπαϊκές Startups

To Project A έχει την έδρα του στο Βερολίνο και ανακοίνωσε ότι διασφάλισε 140 εκατ. ευρώ για το δεύτερο fund του στα οποία προστίθενται και 40 εκατ. για τις εταιρείες που ήδη έχει επενδύσει. Συνολικά έχει συγκεντρώσει 260 εκατ. ευρώ χρήματα τα οποία προορίζονται για Startups αρχικού σταδίου.

Οι επενδυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τους:  Otto Group, Axel Springer SE και τους ιδιώτες επενδυτές Rolf Schrömgens (co-founder και CEO της Trivago), Rene Köhler (founder και CEO Internetstores), Holger Hengstler (co-founder dress-for-less) και τον Brian O’Kelley (founder και CEO AppNexus). Επίσης πήρε χρηματοδότηση και από τo Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Το VC ιδρύθηκε το 2012 και μέχρι σήμερα έχει κάνει πάνω από 40 επενδύσεις με την αξία των εταιρειών να αγγίζει τα 2,5 δισ. ευρώ. Υπάρχει μια μεγάλη ομάδα ειδικών, πάνω από 100, η οποία υποστηρίζει τις Startups με μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών.

Στο portofolio του Project A περιλαμβάνονται οι εταιρείες: Lostmy.name, WorldRemit, ZenMate, Treatwell, Tictail, Catawiki, Contorion, Spryker, KRY στις οποίες επενδύονται από 300 χιλ. έως 5 εκατ. ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις