Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Monzo συζητά με τη SoftBank για νέα χρηματοδότηση

Η Monzo, η βρετανική ψηφιακή τράπεζα αναζητά νέα χρηματοδότηση και σύμφωνα με δημοσιεύματα βρίσκεται σε συζητήσεις με στελέχη του Vision Fund της SoftBank, γι’ αυτόν τον σκοπό.

Πιο συγκεκριμένα, η Monzo θέλει να σηκώσει περίπου 100 εκατ. λίρες προκειμένου να επιταχύνει τα σχέδια επέκτασής της στις ΗΠΑ. Η τελευταία χρηματοδότηση της εταιρείας ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2019, στα 113 εκατ. λίρες.

Ο Tom Blomfield, συνιδρυτής της Monzo συναντήθηκε για πρώτη φορά με επενδυτές της SoftBank πάνω από ένα χρόνο πριν, και μόλις αυτό το μήνα βρέθηκε στα γραφεία του ιαπωνικού κολοσσού στο Λονδίνου. Οι συζητήσεις φαίνεται να είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο και δεν έχει υπογραφεί κάποια συμφωνία μέχρι στιγμής. Μέχρι στιγμής, εκπρόσωποι και των δύο πλευρών έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν.

Αν τελικά το deal “κλείσει”, η επένδυση μάλλον θα έρθει από το δεύτερο Vision Fund της SoftBank το οποίο αρχικά σχεδιάστηκε με την προοπτική να σηκώσει 108 δισ. δολάρια, ωστόσο μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει μόλις 38 δις από την ίδια τη SoftBank.

Πάντως, η SoftBank έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ευρωπαϊκή Fintech σκηνή. Ο επενδυτικός όμιλος βρισκόταν πέρυσι σε συζητήσεις με τη Revolut – ανταγωνίστριας της Monzo – ενώ μέσα στο 2019 επένδυσε και 1,46 εκατ. δολάρια στην επίσης βρετανική LendTech Greensill.

Η Monzo από την πλευρά της, έχει μια πολλά υποσχόμενη πορεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το τρίτο τρίμηνο του 2019, η απέκτησε 22.481 νέους πελάτες ενώ το ίδιο διάστημα “έχασε” 1.265 άτομα. Επομένως, η ψηφιακή τράπεζα κέρδιζε 18 νέους πελάτες για κάθε έναν που έχανε!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις