Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η SoftBank επενδύει 500 εκατ. δολάρια στην αυτόνομη οδήγηση

Η Didi Chuxing, ο κινεζικός κολοσσός του ride-sharing, σήκωσε πάνω από 500 εκατ. δολάρια, σε ένα γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής τη SoftBank και συγκεκριμένα το Vision Fund 2.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο τομέας αυτόνομης οδήγησης που διαθέτει θα χρησιμοποιήσει την επένδυση-μαμούθ για να συνεχίσει την έρευνα και την ανάπτυξη και να επιταχύνει την κυκλοφορία αυτόνομων οχημάτων στην Κίνα και εκτός.

Η Didi σχεδιάζει να λανσάρει μια υπηρεσία “robo-taxi”, σύντομα, στη Σανγκάη. Μόλις η υπηρεσία ξεκινήσει, θεωρητικά οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα οχήματα της εταιρείας μέσω της εφαρμογής της.

Η εταιρεία επίσης φιλοδοξεί να εμβαθύνει περαιτέρω τη συνεργασία της με τους παγκόσμιους εταίρους της αυτοκινητοβιομηχανίας για τη μαζική παραγωγή αυτόνομων οχημάτων οδήγησης, με στόχο την προώθηση του μετασχηματισμού των παγκόσμιων αυτοκινητοβιομηχανιών και μεταφορών.

Αυτή τη στιγμή, η Didi διαθέτει άδειες για τη δοκιμή αυτόνομων αυτοκινήτων στο Πεκίνο, τη Σαγκάη και το Suzhou στην Κίνα, καθώς και στην Καλιφόρνια στις ΗΠΑ.

Πάντως, πέραν της ίδιας της επένδυσης, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι αυτή προήλθε από το δεύτερο Vision Fund, στο οποίο -μετά την αποτυχία της WeWork- έχει επενδύσει μόνο η ίδια η SoftBank. Μάλιστα, σύμφωνα με την Didi, πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, στην Κίνα.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις