Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Facebook ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ και ο Zuckerberg έχασε 3,7 δισ. δολ. από τη περιουσία του

Οι κατάσταση στο χώρο των επενδύσεων είναι λίγο «Ότι να ναι» με τους επενδυτές και αναλυτές να συμπεριφέρονται πολλές φορές σαν κακομαθημένα παιδιά, δείχνοντας ευμένεια στο Snapchat με τα πενιχρά έσοδα και δυσμένεια στο Twitter ή στο Facebook για παράδειγμα.

Το Facebook ανακοίνωσε έσοδα 7 δισ. δολ το τρίτο τρίμηνο του 2016, 56% πάνω από πέρυσι, και 2,4 δισ. κέρδη. Και όμως η μετοχή του Facebook έπεσε 7% μετά από λίγες ώρες.

Το Facebook συνέχισε το ομολογουμένως δύσκολο έργο αύξησης των χρηστών του, φτάνοντας τους 1,79 δισ. το μήνα, με αύξηση 16% από πέρυσι με τους περισσότερους να μπαίνουν πλέον από το Smartphone. Η κίνηση του Zuckerberg το 2012 να εστιάσει στη φορητή έκδοση του Facebook του βγήκε και με το παραπάνω.

Τι ανησύχησε τους αναλυτές; H αναφορά κατά την ενημέρωση των αποτελεσμάτων ότι θα αυξηθούν οι δαπάνες δικτυακών υποδομών το προσεχές διάστημα, λόγω της μεγάλη απήχησης του video στο Facebook (άλλη μια καλή κίνηση του Mark).

Τα τεράστια έσοδα του Facebook προέρχονται από τις διαφημίσεις και μάλιστα από αυτές που εμφανίζονται στα Smartphones. Το facebook έχει αρχίσει να μειώνει την εμφάνιση αναρτήσεων από εμπορικές σελίδες και εκδότες στο news feed των χρηστών και από το νέο έτος θα αρχίσει να μειώνει και τις διαφημίσεις που εμφανίζονται.

Ο λόγος που θα το κάνει αυτό είναι να μειωθεί η όποια ενόχληση των χρηστών και να αυξηθεί ο χρόνος που είναι online, βλέποντας αναρτήσεις που τους ενδιαφέρουν από φίλους, την οικογένεια και γνωστούς. Αυτό θα συμβεί λόγω μετατόπισης της στρατηγικής του Facebook στο video και στο Facebook Live, δημιουργώντας νέα έσοδα από εκεί.

Αυτή η έστω και προσωρινή-μεταβατική μείωση του ρυθμού αύξησης των εσόδων θορύβησε τους αναλυτές ρίχνοντας 7% τις μετοχές του Facebook.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις