Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση ύψους 100 εκατ. δολαρίων για την Γερμανική Infarm

Η γερμανική Urban Farming Startup, Infarm εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 100 εκατ. δολαρίων, με την Atomico να ηγείται και τους υφιστάμενους επενδυτές Balderton Capital, Astanor Ventures, Cherry Ventures και TriplePoint Capital, να συμμετέχουν.

Η Infarm,  η οποία έχει αναπτύξει ένα κάθετο μοντέλο αστικής καλλιέργειας, δραστηριοποιείται σήμερα στη Γερμανία, την Ελβετία και τη Γαλλία, όπου συνεργάζεται με εμπόρους λιανικής πώλησης όπως οι Edeka, Metro, Migros, Casino, Intermarche, Auchan, Selgros και Amazon Fresh. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι έχει αναπτύξει 200 ​​καλλιέργειες μέσα σε καταστήματα και άλλες 150 σε κέντρα διανομής.

“Η Infarm ιδρύθηκε με όραμα να τροφοδοτήσει τις πόλεις του αύριο φέρνοντας τις καλλιέργειες πιο κοντά στον καταναλωτή. Με αυτόν τον γύρο χρηματοδότησης στοχεύουμε να αυξήσουμε περαιτέρω την παρουσία μας”, δήλωσε ο Erez Galonska, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Infarm.

Η Infarm σχεδιάζει να ξεκινήσει τις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβριο, αναφέροντας ότι πρόκειται να συνεργαστεί με “μερικά από τα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ της χώρας”. Λέγεται επίσης ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με εμπόρους στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία έχει Έλληνα επιστημονικό υπεύθυνο, τον Παύλο Καλαϊτζόγλου, και είναι ένας από τα πρώτα στελέχη της εταιρείας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις