Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 75 εκατομμυρίων εξασφάλισε η Viva Wallet

Την έγκριση από τις ελληνικές και τις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές για τον νέο γύρο χρηματοδότησης- μαμούθ ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε η Viva Wallet, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με επώνυμους επενδυτές (Αμερικανούς, Βρετανούς και Ευρωπαίους) και επενδυτικά σχήματα – κυρίως funds πρώτης γραμμής (Tier 1) – του εξωτερικού.

Πρόκειται για τον τρίτο γύρο (round C) χρηματοδότησης της ελληνικής fintech εταιρείας, το οποίο θα της επιτρέψει να υλοποιήσει τα σχέδια της για δυναμική επέκτασή της σε 23 ευρωπαϊκές χώρες καθώς και την ενίσχυση του προσωπικού της εταιρείας τόσο στην Αθήνα όσο και στο εξωτερικό.

Σήμερα η Viva Wallet διαθέτει γραφεία σε τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις (Αθήνα, Λονδίνο, Βρυξέλλες και Βουκουρέστι) και δραστηριότητα σε 14 χώρες της Ευρώπης, με συνολικό προσωπικό πάνω από 350 εργαζομένους και συνεργάτες.

Στα πλάνα της διοίκησης φέρεται να είναι και η απόκτηση ευρωπαϊκής τραπεζικής άδειας, που θα δώσει την ευκαιρία στην εταιρεία να αυξήσει τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες της σε όλες τις αγορές, που θα εισέλθει.

Το νέο γύρο χρηματοδότησης οργάνωσε η Jefferies International Ltd, θυγατρική του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου Jefferies Financial Group, που ειδικεύεται σε επενδυτικές δραστηριότητες υψηλού επίπεδου, ολοκληρώνοντας με επιτυχία την απαραίτητη ελεγκτική και νομική διαδικασία δέουσας επιμέλειας (due diligence) μέσα στους τελευταίους 6 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Startupper, η συμφωνία είχε ολοκληρωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά η διοίκηση της Viva Wallet Holdings δεν είχε προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις λόγω των διαδικασιών έγκρισης για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου από τις αρμόδιες αρχές.

Μετά την νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την είσοδο ξένων επενδυτών ο ιδρυτής και CEO της Viva Wallet, Χ. Καρώνης, με τους δυο συνιδρυτές (Μάκη Αντύπα και Πάνο Τσάκο), φέρεται να ελέγχουν πλέον το 52% της εταιρείας, οι νέοι μέτοχοι το 25%, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό (23%) κατέχουν η οικογένεια Λάτση και το Diorama Fund (μέσω της Deca Investments) του πρώην προέδρου του ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλο.
Η νέα αποτίμηση της εταιρείας μετά την ολοκλήρωση του νέου γύρου χρηματοδότησης είναι περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις