Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

73 εκατ. δολ. για τη Mesosphere με την HP Enterprise να ηγείται

Εκτός της HP Enterprise στον τρίτο γύρο χρηματοδότησης της Mesosphere συμμετείχε και η Microsoft μαζί με τις A Capital, Triangle Peak Partners, Andreessen Horowitz, Khosla Ventures και Fuel Capital.

H Mesosphere ιδρύθηκε το 2013 και έχει φτάσει αυτή τη στιγμή τα 126 εκατομμύρια δολάρια σε συνολική χρηματοδότηση. Το κύριο αντικείμενό της είναι να φτιάχνει εργαλεία, αλλά και ένα ειδικό OS, τα οποία διαχειρίζονται με το βέλτιστο δυνατό τρόπο το data center μιας μεγάλης επιχείρησης έτσι ώστε όλες οι εφαρμογές να γίνονται deploy και να τρέχουν στην εντέλεια, ανεξαρτήτως είδους και όγκου.

installing-cassandra-on-dcos2
Google
, Amazon αλλά και οι Docker, Rancher Labs, CoreOS Inc προσφέρουν ανάλογα προϊόντα τα οποία σημειωτέον βασίζονται σε τεχνολογίες Open Source και συνήθως προσφέρονται δωρεάν σε προγραμματιστές και διαχειριστές IT.

Βέβαια υπάρχουν και τα εμπορικά πακέτα, με βελτιστοποιημένα εργαλεία, τα οποία προσφέρονται επί πληρωμή, ενώ κέρδη βγαίνουν και από συνεργασίες με εταιρείες hardware, όπως η HP Enterprise, με τις εφαρμογές διαχείρισης data center να συνοδεύουν τους servers προς πώληση.

Ο τομέας του λογισμικού ελέγχου των data centers παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα το τελευταίο καιρό, με υψηλές επενδύσεις σε Startups και με τους μηχανικούς μεγάλων εταιρειών να φεύγουν από αυτές και να κάνουν τις δικές τους Startups.

Τέλος, το καλό στην όλη υπόθεση είναι ότι σχεδιάζεται ένα κοινό πρότυπο για τη συγκεκριμένη κατηγορία λογισμικού, κάτι που θα μετριάσει τα άγχη των IT managers αλλά και θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην εταιρική αγορά servers και data centers.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις