Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

StartupBus Greece: 25 startuppers ταξιδεύουν από την Αθήνα στην Βιέννη με ένα λεωφορείο!

Είσαι νέος και έχεις μία καλή επιχειρηματική ιδέα; Είσαι φοιτητής και θέλεις να δοκιμάσεις τις δυνατότητες σου; Είσαι επαγγελματίας και ψάχνεις νέες ευκαιρίες απασχόλησης και δικτύωση;

Αν είσαι κάτι από τα παραπάνω τότε το StartupBus Europe Greece σε προσκαλεί να ανέβεις σε ένα λεωφορείο μαζί με άλλους νέους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, να δημιουργήσεις μία νέα startup μέσα σε 72 ώρες ταξιδεύοντας από την Αθήνα στην Βιέννη και μόλις φτάσεις εκεί να την παρουσιάσεις μπροστά σε Ευρωπαίους επενδυτές στη διάρκεια του γνωστού Pioneers Festival.

Η δημιουργία και συμμετοχή ελληνικής αποστολής για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού, αποτελούμενη από 25 περίπου επίδοξους φοιτητές και επαγγελματίες (developers, designers, business strategists), έχει σκοπό να κατακτήσει την Ευρωπαϊκή σκηνή των startups και τον διαγωνισμό StartupBus Europe 2014.

Το StartupBus Europe 2014 γίνεται για 4η συνεχή χρονιά με την συμμετοχή 8 ευρωπαϊκών χωρών. Πρόκειται για ένα hackathon 72 ωρών με ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο από την Αθήνα προς την Βιέννη κατά την διάρκεια του οποίου θα σχηματιστούν 5 νέες εταιρείες οι οποίες θα διαγωνιστούν με τις ομάδες των άλλων λεωφορείων που θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα από την Γερμανία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Γαλλία, την Εσθονία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το λεωφορείο θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 25 Οκτωβρίου, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδρομής του θα κάνει στάσεις στην Θεσσαλονίκη, στην Σόφια της Βουλγαρίας, στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας και στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, προκειμένου να συνδεθεί με τα startup οικοσυστήματα των πόλεων, δημιουργώντας ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο για τους συμμετέχοντες. Το λεωφορείο θα φθάσει στην Βιέννη στις 28 Οκτωβρίου.

To πιο συναρπαστικό hackathon στην Ευρώπη καταλήγει στο Pioneers Festival, το συνέδριο όπου η τεχνολογία και η επιστήμη συναντούν την επιχειρηματικότητα με εξαιρετικές ευκαιρίες δικτύωσης και πρόσβαση σε επενδυτές για τις startups που θα συμμετέχουν. Το Pioneers Festival διοργανώνεται στις 29 και 30 Οκτωβρίου και οι συμμετέχοντες στο StartupBus Greece θα έχουν είσοδο και την ευκαιρία να παρουσιάσουν το νεοσύστατο επιχειρηματικό τους project.

To StartupBus διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2010, ενώ είναι σημαντικό ότι πολλές από τις startups που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης να δημιουργήσουν δημοφιλή προϊόντα ή να εξασφαλίσουν γύρους χρηματοδότησης (πχ. Lisnr, Instacart, Risk Eraser, Branch, Arya και άλλες).

Η συμμετοχή στο StartupBus Greece ανέρχεται σε 150 ευρώ (151 ευρώ για συμμετοχή και στο Pioneers Festival) , ωστόσο για να διεκδικήσετε τη θέση σας στο λεωφορείο θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή και να περάσετε από μία διαδικασία συνέντευξης, προκειμένου να επιλεγούν οι καλύτεροι υποψήφιοι. Συνολικά θα επιλεγούν 25 έως 30 υποψήφιοι προκειμένου να σχηματιστούν 5 ομάδες. Μπορείτε να καταθέσετε την προεγγραφή σας πατώντας εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις