Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

4,9 δισ. ευρώ επενδύθηκαν στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2018!

Σύμφωνα με στοιχεία από το Dealroom οι επενδύσεις στις τεχνολογικές εταιρείες και Startups στην Ευρώπη άγγιξαν τα 4,9 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2018, ελαφρώς αυξημένα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Το ρεκόρ το κρατάει το τρίτο τρίμηνο του 2017 με 5,6 δισ. ευρώ, ενώ φαίνεται και μια σχετικά μεγάλη πτώση στους χρηματοδοτικούς γύρους, 664 συνολικά έναντι 809 το προηγούμενο τρίμηνο, κάτι που όλα δείχνουν ότι θα αναστραφεί μια και υπάρχει μια καθυστέρηση στην δημοσίευσή τους. Αξίζει να σημειωθεί πως μόνον οι Ισραηλινές Startup, στο ίδιο διάστημα, “σήκωσαν” 1,1 δισ. ευρώ.

1,1 δισ. δολ. “σήκωσαν” οι Ισραηλινές Startups στο πρώτο τρίμηνο του 2018

864 εκατ. ευρώ πήγαν στα τρία μεγαλύτερα deals τα οποία περιλαμβάνουν: 460 εκατ. ευρώ στo marketplace αυτοκινήτων Auto1 από την Softbank, 225 εκατ. στην BioNtech, η οποία αναπτύσσει ανοσοθεραπείες για τον καρκίνο, και 149 εκατ. λίρες στην FinΤech Atom Bank στην οποία συμμετείχε και η ισπανική τράπεζα BBVA.

Την πρώτη πεντάδα χρηματοδοτήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2018 συμπληρώνει η Ισπανική Cabify με 160 εκατ. δολ. στον 5ο γύρο με συμμετοχή της Rakuten και η ρομποτική Startup UiPath, με 153 εκατ. στο 2ο γύρο.

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, την ίδια περίοδο στις ΗΠΑ επενδύθηκαν πάνω από 20 δισ. δολ. μόνο από VC’s.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις