Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Monzo ανεβάζει την αξία της στα 2 δισ. λίρες μετά από νέα χρηματοδότηση

Η ψηφιακή τράπεζα Monzo ανέβασε την αξία της στα 2 δισ. λίρες μετά από έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 113 εκατ. λιρών. Η Y Combinator Continuity ηγήθηκε του γύρου, μαζί με τη Latitude και υπάρχοντες επενδυτές. Η είδηση έρχεται μετά την επέκταση στης Monzo στις ΗΠΑ.

Περισσότεροι από δύο εκατ. άνθρωποι χρησιμοποιούν ήδη τη Monzo, με 200 χιλ. νέους πελάτες να εγγράφονται μόνο τον Μάιο. Οι χρήστες μπορούν να ανοίξουν λογαριασμούς από το smartphone τους και έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν τόκους από τις αποταμιεύσεις τους αλλά και να αλλάξουν πάροχο ενέργειας μέσω της εφαρμογής.

Η Telegraph αναφέρει ότι ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης αυξάνει τη συνολική χρηματοδότηση της τράπεζας στα 300 εκατ. λίρες και παραθέτει τον Tristan Thomas, επικεφαλής marketing στην Monzo, να λέει ότι η συγκυρία αυτής της αμερικανικής επένδυσης ήταν συμπτωματική καθώς και ότι ο βρετανικός fintech τομέας αρχίζει να ανταγωνίζεται πραγματικά τις παραδοσιακές τράπεζες.

Η Monzo ξεκίνησε τώρα να ανοίγει επιχειρηματικούς λογαριασμούς στους 15 χιλ. ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στη λίστα αναμονής της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις