Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TravelPerk: Νέα χρηματοδότηση για την startup που “αλλάζει” τα επαγγελματικά ταξίδια

Η TravelPerk, μια startup με έδρα την Βαρκελώνη που έκανε disrupt στον τομέα των επαγγελματικών ταξιδιών, σήκωσε 60 εκατ. δολάρια, «επεκτείνοντας» τον τρίτο γύρο χρηματοδότησής της, ο οποίος έφτασε συνολικά τα 104 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Tech.eu, η χρηματοδότηση έγινε από ήδη υφιστάμενους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Kinnevik, Target Global, Felix Capital, Sunstone, LocalGlobe και κάποιων μετόχων της DST Global. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για το λανσάρισμα νέων προϊόντων και την επιπλέον επέκταση της εταιρείας στην Ευρώπη.

Η startup, που ιδρύθηκε το 2015, δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες να κανονίσουν τα επαγγελματικά τους ταξίδια, να κάνουν τις απαραίτητες κρατήσεις αλλά και να υπολογίσουν το budget που θα χρειαστεί. Σύμφωνα με τον Avi Meir, συνιδρυτή και CEO της TravelPerk, πριν τη δημιουργία της εταιρείας, επικρατούσε ένα χάος στον χώρο των επαγγελματικών ταξιδιών. Η εταιρεία έφερε «ευελιξία» και «έλεγχο» στις σπατάλες, “με έναν τρόπο που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν”.

«Στην TravelPerk, πιστεύουμε ότι τα ταξίδια είναι το αδιευκρίνιστο πρόβλημα στις επιχειρήσεις σήμερα. Σε μια παγκόσμια αγορά 1,3 τρισ. δολαρίων, είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις έχουν κολλήσει για τόσο πολύ καιρό με ένα status quo που ορίζεται από περιορισμένο απόθεμα, άκαμπτες εμπειρίες κρατήσεων και κακή υποστήριξη πελατών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η TravelPerk έχει σηκώσει συνολικά 134 εκατ. δολάρια, ενώ μέσα στο 2019 αύξησε τα έσοδά της κατά 300%.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις