Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα χρηματοδότηση 140 εκατ. ευρώ και επέκταση για τη Σουηδική KRY

Ο πρώτος ευρωπαϊκός mega – γύρος χρηματοδότησης για το 2020 είναι γεγονός! Η Σουηδική Scale-up KRY, η οποία παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες υγείας, “σήκωσε” 140 εκατ. ευρώ καθώς ετοιμάζεται για περαιτέρω επέκταση στην Ευρώπη.

Πρόκειται για τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης της εταιρείας, του οποίου ηγήθηκε το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα του Καναδά (Ontario Teachers’ Pension Plan) μέσω του Teachers’ Innovation Platform. Στη χρηματοδότηση συμμετείχαν επίσης υφιστάμενοι επενδυτές όπως οι Index Ventures, Creandum και Accel.

Η KRY σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον νέο γύρο για να διπλασιάσει αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και να φέρει την τεχνολογία της σε εκατομμύρια νέους ασθενείς σε ολόκληρη την ήπειρο. Επίσης σκοπεύει να ενισχύσει την ανάπτυξη των προϊόντων της και να αυξήσει σημαντικά τις προσλήψεις σε βασικές αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία (όπου είναι γνωστή ως LIVI) καθώς και στη Γερμανία.

Υπενθυμίζεται ότι η KRY έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή video consultation, η οποία κατέχει ποσοστό που ξεπερνά το 3% του συνόλου των επισκέψεων γιατρών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στη Σουηδία. Η εταιρεία απασχολεί σε επαγγελματική βάση εκατοντάδες κλινικούς γιατρούς, οι οποίοι με την σειρά τους παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες προς τους ασθενείς τους μέσω βιντεοκλήσης, ενώ την ίδια στιγμή μπορούν να τους δώσουν συνταγές φαρμάκων ή τεστ που μπορούν να κάνουν στο σπίτι, καθώς επίσης και να τους παραπέμψουν σε κάποιον ειδικό ή σε ένα εργαστήριο πραγματοποίησης ενδελεχών εξετάσεων.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία “τρέχει” και μια online υπηρεσία ψυχολογίας, ενώ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους θεραπειών Cognitive Behavioural Therapy (CBT) στην Σουηδία. Ο προηγούμενος γύρος χρηματοδότησης της KRY, είχε ολοκληρωθεί πέρυσι και είχε “αγγίξει” τα 53 εκατ. ευρώ. Με τη νέα χρηματοδότηση, η εταιρεία έχει σηκώσει συνολικά περίπου 220 εκατ. ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις