Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η εφαρμογή για fitness Ladder αντλεί 6,5 εκατ. δολάρια από LivWell Ventures

Η εφαρμογή αντικαθιστά τον personal trainer με προγραμματισμένες προπονήσεις σύμφωνα με το προφίλ του χρήστη.

Η Startup γυμναστικής Ladder με έδρα το Όστιν συγκέντρωσε 6,5 εκατ. δολάρια σε αρχική χρηματοδότηση σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Η LivWell Ventures ηγήθηκε του γύρου, με τη συμμετοχή της Keller Capital, του πρώην CEO της Bazaarvoice, Brett Hurt, του NFL wide receiver Danny Amendola και του διευθύνοντος συμβούλου της Athletic Brewing, Bill Shufelt. 

Η Ladder είναι μια εφαρμογή με προγραμματισμένες προπονήσεις, τηρώντας τη δομή ενός προσωπικού γυμναστή (personal trainer) χωρίς οι χρήστες να πληρώνουν για αυτό. Η ιδέα για το Ladder προέκυψε λίγο πριν την πανδημία COVID-19, όπως δήλωσε ο CEO, Greg Stewart σε συνέντευξή του. Εκείνη την περίοδο, η εταιρεία στόχευε στους εκατομμύρια συνδρομητές γυμναστηρίων.  

Η συνδεδεμένη γυμναστική έχει γίνει τελευταία πολύ δημοφιλής παρόλο που οι διαθέσιμες επιλογές αφορούσαν περιστασιακές προπονήσεις, όχι σε αποτελέσματα. Οι καταναλωτές έπρεπε ακόμα να μάθουν τι έπρεπε να κάνουν κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, ανάλογα με τον εξοπλισμό που είχαν στη διάθεσή τους. Ένας προσωπικός γυμναστής κοστίζει πολύ περισσότερο από μια εφαρμογή που σε βοηθά να αναπτύξεις και να εφαρμόσεις μια σειρά από γυμναστικά προγράμματα μόνο με το κινητό.  

Η Ladder αποφάσισε έτσι να αντικαταστήσει τον personal trainer με μια εφαρμογή ώστε να πετύχουν οι χρήστες της τους ίδιους στόχους που επιτύγχαναν αν προσλάμβαναν έναν γυμναστή. 

Όταν οι καταναλωτές εγγράφονται στο Ladder, καλούνται να συμπληρώσουν μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με την γυμναστική τους εμπειρία και το πως θα προγραμματίσουν τις ασκήσεις τους. Στη συνέχεια, η Ladder προτείνει τρία προγράμματα μέσα από την εφαρμογή, τα οποία χωρίζονται σε καθημερινές προπονήσεις που ανανεώνονται κάθε εβδομάδα. 

Η εφαρμογή είναι σχεδιασμένη για να κάνει όσους αθλούνται να αισθάνονται σαν να έχουν έναν προπονητή, λέγοντας σου τι χρειάζεται να κάνεις σε καθημερινή βάση. Οι χρήστες εντάσσονται σε μια ομάδα που καθοδηγείται από έναν προπονητή και κάθε Κυριακή η Ladder διαθέτει στην πλατφόρμα της τις προπονήσεις της εβδομάδας.  

Η εταιρεία έχει διαμορφώσει ένα αρκετά προσωποποιημένο προϊόν, καθώς αν οι στόχοι ενός χρήστη αλλάξουν, μπορεί να αλλάξει ομάδα ή πρόγραμμα. Το Ladder ενσωματώνει επίσης μια λειτουργία επικοινωνίας στην πλατφόρμα, με την οποία τα μέλη μπορούν να συζητούν προπονήσεις, να ανταλλάσσουν tips και να συνδέονται μεταξύ τους. 

Συνολικά, η νεοσύστατη εταιρεία έχει 15 υπαλλήλους ενώ σχεδιάζει να αυξήσει την ομάδα της και να αναπτύξει νέα προγράμματα χάρη στα νέα κεφάλαια που έλαβε. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία φαίνεται να έχει 7 διαθέσιμα προγράμματα αλλά σκοπεύει να παρουσιάσει και μια νέα σειρά τον Ιανουάριο.   

Οι χρήστες μπορούν να ξεκινήσουν με μια δωρεάν δοκιμή πριν ξεκινήσουν μια μηνιαία συνδρομή, γεγονός που καθιστά την εφαρμογή ιδιαίτερα ανταγωνιστική – ανεξάρτητα από το πού γυμνάζεται ο καταναλωτής – μετρώντας πλέον χιλιάδες μέλη.   

Παρόλα αυτά, η εταιρεία αρνήθηκε να γνωστοποιήσει τη συνολική χρηματοδότηση ή την αποτίμησή της, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι βασικό αναπτυξιακό της πλάνο είναι η επέκταση της βάσης χρηστών της εφαρμογής που ξεκίνησε την λειτουργία της από τον Ιούλιο του 2020.  

Το τοπίο της γυμναστικής αλλάζει, σύμφωνα με τον ιδρυτή της LivWell Ventures, Doss Cunningham, την ίδια στιγμή που οι χρήστες κάνουν κατά μέσο όρο τέσσερις προπονήσεις την εβδομάδα μέσω της εφαρμογής – περίπου όπως συμβαίνει και όταν πας στο γυμναστήριο – διαβλέποντας ενδεχομένως και το προς τα που κατευθύνεται η βιομηχανία γυμναστικής και ευεξίας γενικότερα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις