Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Softbank ηγείται σε νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 40 εκατ. δολαρίων της AgTech Apollo

SoftBank, Chan Zuckerberg Initiative και CDC ανάμεσα στους επενδυτές που συμμετείχαν στον δεύτερο χρηματοδότησης της Apollo.

Στον δεύτερο γύρο της χρηματοδότησής της προχώρησε η AgTech Apollo Agricultire, συγκεντρώνοντας κεφάλαια ύψους 40 εκατ. δολαρίων με τη συμβολή των SoftBank, Chan Zuckerberg Initiative, Yara Growth Ventures, Endeavor Catalyst, CDC, και άλλων συμμετεχόντων επενδυτών, όπως οι Anthemis Exponential Ventures, Flourish Ventures, Leaps by Bayer, SBI, Breyer Capital, και TO Ventures Food με σκοπό την επέκτασή της τόσο εντός της Κένυας όσο και σε νέες αγορές.  

Η Apollo Agriculture είναι μία εταιρεία τεχνολογίας που έχει σκοπό την παροχή βοήθειας σε αγρότες από την Κένυα όσον αφορά θέματα χρηματοδότησης, ασφάλειας και πρόσβασης στην αγορά. Η εταιρεία προσφέρει επίσης συμβουλευτική και τους απαραίτητους πόρους για την καλλιέργεια της γης, ενώ διαθέτει τις υπηρεσίες της σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο. Αξιοποιώντας δεδομένα από δορυφόρους, machine learning και αυτοματοποίηση των διαδικασιών η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να μειώσει τα κόστη και να προσφέρει τις παροχές της σε όσο το δυνατόν σε περισσότερους αγρότες.  

Σε αυτήν την προσπάθεια είναι σύμμαχος και η SoftBank, η οποία ηγήθηκε του νέου κύκλου χρηματοδότησης μέσω του SoftBank Vision Fund 2. Η ελληνικής καταγωγής σύμβουλος της SoftBank, Αλεξία Γιαννοπούλου, τόνισε τη σημασία εταιρειών όπως η Apollo, λέγοντας πως η έλλειψη πρόσβασης σε φαγητό είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Η Apollo προσφέρει για αυτόν τον λόγο μία πλατφόρμα, η οποία βοηθά τους αγρότες, συμβάλλοντας έτσι στην υποστήριξη μίας παγκόσμιας αποτελεσματικής και βιώσιμης εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων. Αξίζει να σημειωθεί πως ο τομέας της γεωργίας συνεισφέρει στο 26% του ΑΕΠ της Κένυας και το 65% των κερδών από εξαγωγές, ενώ απασχολεί το 40% του πληθυσμού της χώρας, γεγονός που καταδεικνύει πόσο σημαντικός είναι αυτός ο τομέας για την οικονομία της χώρας. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις