Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Celebrities επενδύουν στην crypto-as-a-service Startup MoonPay

Η εταιρεία επιτρέπει μέσω της πλατφόρμας της την συμβατική αγοραπωλησία κρυπτονομισμάτων, διαθέτοντας την τεχνολογία της και αλλού.

Ο Justin Bieber, η Gwyneth Paltrow, ο Snoop Dogg και ο Ashton Kutcher, εκτός από Α-list celebrities, είναι στους 60+ νέους επενδυτές στην fintech Startup MoonPay. Ανάμεσα στους διάσημους επενδυτές περιλαμβάνονται οι Chainsmokers, ο Drake, η Eva Longoria, ο Jason Derulo, η Kate Hudson, η Paris Hilton, ο Matthew McConaughey, η Mindy Kaling, ο Questlove και ο Shawn Mendes. Οι νέοι επενδυτές συνείσφεραν συλλογικά 87 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 555 εκατ. δολαρίων που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, στον οποίο ηγήθηκε η Tiger Global και η Coatue, αποτιμώντας την MoonPay στα 3,4 δισ. δολάρια.

Το λογισμικό της εταιρείας με έδρα το Μαϊάμι, που ιδρύθηκε το 2018, επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν και να πωλούν κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας συμβατικές μεθόδους πληρωμής, όπως πιστωτικές κάρτες, χρηματικές μεταφορές μέσω τράπεζας ή mobile ψηφιακά πορτοφόλια, όπως το Apple Pay και το Google Pay.

Η MoonPay πουλάει επίσης την τεχνολογία της σε άλλες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της crypto ιστοσελίδας Bitcoin.com και της αγοράς NFT OpenSea, ένα μοντέλο που ο CEO Ivan Soto-Wright αποκαλεί “crypto-as-a-service“.

Μόνο τους τελευταίους μήνες, μεγάλα brands από κάθε κλάδο, όπως η Coca-Cola, η McDonald’s, η Nike, η Gucci και η National Football League (NFL), έχουν ενσωματώσει τα NFTs σε διάφορες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του μάρκετινγκ τους.

Η MoonPay ανέφερε μάλιστα ότι η επιχείρηση είναι κερδοφόρα από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας της το 2019, ενώ η υπηρεσία της χρησιμοποιείται πλέον από περισσότερους από 10 εκατ. πελάτες σε 160 χώρες. Παρόλα αυτά, οι επενδυτές δεν είναι πεπεισμένοι ότι μπορούν να δουν αξία στην ψηφιακή τέχνη και προβληματίζονται από τις μεγάλες πωλήσεις, όπως το έργο του Beeple, το οποίο πωλήθηκε στον οίκο Christie’s για 69 εκατ. δολάρια.

Στο μέλλον, η εταιρεία σχεδιάζει να δαπανήσει τα χρήματα που συγκέντρωσε για νέα προϊόντα και την δική της επέκταση. Φιλοδοξεί επίσης να εισαγάγει την επιχείρηση στο χρηματιστήριο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις