Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Lightspeed POS εξαγόρασε την γερμανική Gastrofix για πάνω από 60 εκατ.

Η Lightspeed POS εξαγόρασε την Gastrofix, ένα λογισμικό POS από το Βερολίνο, για πάνω από 60 εκατ. δολάρια.

Η Gastrofix είναι ένα λογισμικό POS που χρησιμοποιείται στον τομέα της φιλοξενίας. Η γερμανική startup ιδρύθηκε το 2012 και έκτοτε έχει σηκώσει πάνω από 23 εκατ. ευρώ. Η πιο πρόσφατη χρηματοδότηση της ήταν Β’ Γύρου, ύψους 15 εκατ. ευρώ και ολοκληρώθηκε το 2017. Στους επενδυτές της περιλαμβάνονται οι Endeit Capital, Radeberger Group, Entrée Capital, και Mujinzo Labs. Η εταιρεία έχει 8,000 πελάτες σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι πλέον πάνε στην Lightspeed.

Η Lightspeed από την πλευρά της είναι παγκόσμιος πάροχος POS στην ίδια αγορά και εξυπηρετεί 57,000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανικής και εστιατόρια σε πάνω από 100 χώρες. Η εταιρεία ιδρύθηκε στον Καναδά το 2005 και μπήκε στον χρηματιστήριο τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με το Tech.eu, με τη συμφωνία η Lightspeed εξαγοράζει όλες τις μετοχές της Gastrofix που ανήκουν σε ιδιώτες επενδυτές σε μία τιμή κοντά στα 61 εκατ. δολάρια. Η καναδική εταιρεία θα εκδώσει επίσης περίπου 1,5 εκατομμύρια μετοχές με δικαίωμα ψήφου, στα 28,16 δολάρια ανά μετοχή, με την επιφύλαξη της μεταγενέστερης προσαρμογής του κεφαλαίου κίνησης.

Η εξαγορά ουσιαστικά έχει στόχο να “κλειδώσει” την παρουσία της Lightspeed στην ευρωπαϊκή αγορά, ανοίγοντας παράλληλα την αγορά σε περισσότερες υπηρεσίες βασισμένες σε cloud, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να εκσυγχρονιστούν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις