Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Σπάει” ρεκόρ το Slack: 12,5 εκατ. ταυτόχρονα συνδεδεμένοι χρήστες

Ρεκόρ χρηστών καταγράφει το Slack, η εφαρμογή ενδοεταιρικής επικοινωνίας, καθώς η πανδημία έχει κάνει την τηλε-εργασία πιο “δημοφιλή” από ποτέ.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 10 Μαρτίου, ήταν ταυτόχρονα συνδεδεμένοι στο Slack 10 εκατ. χρήστες ενώ στις 16 Μαρτίου ο αριθμός έφτασε τα 10, 5 εκατ. χρήστες. Χθες, 25 Μαρτίου, το Slack έσπασε κάθε ρεκόρ με 12,5 εκατ. (ταυτόχρονα) συνδεδεμένους χρήστες! Τονίζεται το “ταυτόχρονα” καθώς πλέον το Slack δεν αποκαλύπτει τους ημερήσιους χρήστες του, αλλά μόνο το πόσοι είναι συνδεδεμένοι την ίδια ώρα.  Η εταιρεία είχε δηλώσει τον Οκτώβριο ότι έχει 12 εκατ. ενεργούς χρήστες καθημερινά, ωστόσο δεν έχει προβεί σε κάποια αντίστοιχη ενημέρωση από τότε.

Την ίδια ώρα, αυξάνεται η ζήτηση, όπως είναι αναμενόμενο και σε άλλες αντίστοιχες εφαρμογές/ πλατφόρμες όπως το Zoom, το Microsoft Teams και το Webex της Cisco. Ενδεικτικά, στις 11 Μαρτίου, το Microsoft Teams είχε 32 εκατ. ενεργούς χρήστες καθημερινά, ενώ στις 19 Μαρτίου, ο αριθμός αυτός είχε φτάσει τα 44 εκατομμύρια! Η Zoom από την άλλη, έχει βρεθεί το διάστημα αυτό στην κορυφή του App Store και του Play Store τις τελευταίες ημέρες, ξεπερνώντας Messenger, Netflix και TikTok. Τέλος, η Cisco, ανακοίνωσε ότι στις πρώτες 11 εργάσιμες ημέρες του Μαρτίου, είχε 5,5 δισεκατομμύρια λεπτά online συναντήσεων, ενώ μόνο στις 18 Μαρτίου πραγματοποίησε 3,2 εκατομμύρια συναντήσεις παγκοσμίως μέσω Webex!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις