Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Binance: Η Startup που έγινε μονόκερος μέσα σε έξι μήνες!

Αν υπήρχε βραβείο του “ταχύτερου μονόκερου” αυτό θα πήγαινε αμέσως στην Binance. Τον περασμένο Ιούλιο ξεκίνησε να λειτουργεί σαν χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων στην Ασία και σήμερα έχει αποτίμηση σχεδόν 2 δισ. δολ.!

Τα λεγόμενα Exchanges ή ανταλλακτήρια ή χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στη ζήτηση που υπάρχει για εγγραφές νέων “επενδυτών” ή όλων όσοι θέλουν απλά να αγοράσουν κρυπτονομίσματα.

Αν έχετε προσπαθήσει να εγγραφείτε σε κάποιο από τα πιο γνωστά, όπως τα Kraken, Bitstamp, Coinbase, θα έχετε αντιληφθεί το πρόβλημα με τις λίστες αναμονής και τις καθυστερήσεις.  Το Bitstamp έχει λίστα αναμονής δυο εβδομάδων τουλάχιστον και το Kraken έκλεισε για λίγες ώρες για αναβάθμιση συστημάτων και τελικά η διαδικασία αυτή πήρε πάνω από δυο ημέρες… Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι 100.000 χρήστες εγγράφονται κάθε μέρα στα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια!

Η Binance έχει την έδρα της στην Κίνα και την Ιαπωνία, σε μια περιοχή όπου υλοποιείται το 40% των παγκόσμιων συναλλαγών Bitcoin, και δίνει έμφαση σε κοινό απ΄όλο τον κόσμο και σε συναλλαγές μεταξύ κρυπρονομισμάτων κυρίως. Φυσικά πραγματοποίησε τη δικής της ICO, βγάζοντας το δικό της κρυπτονόμισμα, ενώ συγκέντρωσε και 10 εκατ. δολ. τον περασμένο Σεπτέμβριο από τις Black Hole Capital, Funcity Capital και Sequoia Capital.

Όντας μέσα στη φρενίτιδα του Bitcoin έφτασε τους 5 εκατ. χρήστες σε χρόνο ρεκόρ, είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες ένα από τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων αφού μπορεί να διαχειριστεί 1,4 εκατ. εντολές το δευτερόλεπτο!

Το Coinbase είναι άλλος ένας μονόκερος, έχει την έδρα του στις ΗΠΑ και στη τελευταία χρηματοδότηση από μεγάλα VCs τον περασμένο Αύγουστο ύψους 100 εκατ. δολ. είχε αξία 1,6 δισ. δολ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις