Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα KFC λανσάρουν προϊόντα από “φυτικό” κρέας στις ΗΠΑ

Τα KFC συνεργάζονται με την Beyond Meat και λανσάρουν προϊόντα από “φυτικό” κρέας στην Αμερική, ξεκινώντας από μόλις ένα εστιατόριο στην πόλη Smyrna της Georgia.

Η εταιρεία έχει πειραματιστεί ξανά με χορτοφαγικές επιλογές, εκτός Αμερικής. Συγκεκριμένα, στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει προσθέσει στο μενού της το Impostor Burger το οποίο είναι φτιαγμένο από μανιτάρια. Τα KFC δεν είναι ωστόσο τα πρώτα που λανσάρουν κάτι τέτοιο. Νωρίτερα φέτος, κυκλοφόρησε το Impossible Whopper από τα Burger King, ενώ και τα McDonald’s έχουν μπει στη μάχη του “vegan” κρέατος σε συνεργασία με τη Nestle, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την αυξανόμενη ζήτηση για εναλλακτικές επιλογές στο φαγητό.

“Τα KFC είναι ένα μεγάλο κομμάτι του αμερικανικού πολιτισμού και ένα εμπορικό σήμα με το οποίο εγώ, όπως και πολλοί καταναλωτές, μεγαλώσαμε. Το ότι φέρνουμε το Beyond Fried Chicken, με όλη τη νοστιμιά των KFC, στην αγορά, δείχνει την ικανότητα μας να συναντάμε τον καταναλωτή όπου και να βρίσκεται και να τον συνοδεύουμε στο ταξίδι του. Η μόνη μου λύπη είναι που δεν είναι να μπορώ να δω τον θρυλικό Colonel (Colones Sanders, ιδρυτής των KFC) να απολαμβάνει αυτή τη σημαντική στιγμή”, δήλωσε ο Ethan Brown, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Beyond Meat.

Η Beyond Meat, η οποία ιδρύθηκε το 2009 και μπήκε φέτος στο χρηματιστήριο, παράγει ειδικές πρωτεΐνες από φυτά οι οποίες μιμούνται σχεδόν απόλυτα τις ζωικές, τόσο στην εμφάνιση και ειδικά στη γεύση με τον στόχο να είναι η ποιοτική παγκόσμια διατροφή, η καλή υγεία, η θετική επίδραση στην αλλαγή του κλίματος αλλά και να προστατευθούν τα ζώα, σύμφωνα με την εταιρεία. Τα προϊόντα της κυκλοφορούν σε πάνω από 30.000 καταστήματα και γνωστές αλυσίδες εστιατορίων στις Η.Π.Α., συμπεριλαμβανομένων των Fridays και DelTaco, και περιλαμβάνουν Burger, λουκάνικα και άλλα. Βασική της ανταγωνίστρια είναι η Impossible Foods, η οποία συνεργάζεται με τα Burger King, που αναφέραμε και παραπάνω.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις