Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 8 εκατ. δολαρίων για την τεχνολογία IoT Security της Crypto Quantique

Η Crypto Quantique, με έδρα το Λονδίνο, σήκωσε seed χρηματοδότηση 8 εκατ. δολαρίων για “φέρει” την προηγμένη τεχνολογία ασφαλείας που έχει δημιουργήσει, σε όλες τις συσκευές IoT.  Στον γύρο, στον οποίο συμμετείχε η Entrepreneur First και άλλοι, ηγήθηκε η Accelerated Digital Ventures.

Οι ιδρυτές της εταιρείας ανησυχούν ότι καθώς ο κόσμος γίνεται πιο συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, τα άτομα και οι επιχειρήσεις γίνονται αντίστοιχα πιο ευάλωτα. “Η τεχνολογία […] σήμερα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους εξελιγμένους εχθρούς που επιτίθενται στα συστήματα IoT μέσω διασυνδεδεμένων συσκευών”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Kumi Thiruchelvam, εμπορικός διευθυντής και συνιδρυτής της εταιρείας.

Γι’ αυτόν τον λόγο η Crypto Quantique παρέχει “τις πιο προηγμένες λύσεις ασφάλειας στον κόσμο” με βάση την κβαντική φυσική.  Η βασική τεχνολογία της εταιρείας είναι ένα τσιπ που μπορεί να παράγει πολλαπλά, μοναδικά κρυπτογραφημένα κλειδιά, ψηφιακές ταυτότητες που δεν μπορούν να πλαστογραφηθούν. Αυτά τα κρυπτογραφημένα κλειδιά δεν αποθηκεύονται ποτέ, είναι ανθεκτικά στις περισσότερες επιθέσεις και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα από πολλαπλές εφαρμογές.

Σύμφωνα με το Tech.eu, η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην Crypto Quantique να κυκλοφορήσει την τεχνολογία της στην αγορά μαζί με λογισμικό διαχείρισης, να αναπτύξει τις εμπορικές και πελατειακές σχέσεις της και να επεκτείνει την ομάδα ανάπτυξης λογισμικού που διαθέτει.

Ο Shahram Mossayebi, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: “Η Crypto Quantique είναι περήφανη που ηγείται αυτού του ριζικού μετασχηματισμού στον κυβερνοχώρο, χρησιμοποιώντας τις πιο προηγμένες τεχνικές κρυπτογράφησης και κβαντικής φυσικής…”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις