Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αριθμός τιμολογίων μηδέν!

Ένα – από τα κακά – χαρακτηριστικά των Startup εταιρειών στην Ελλάδα, είναι πως κανείς (θέλω να πιστεύω ότι αυτό δεν ισχύει για τους founders) δεν γνωρίζει κάποιους βασικούς – οικονομικούς – αριθμούς προκειμένου να κρίνει αν μια εταιρεία είναι πετυχημένη ή όχι, γιατί τελικά και στην περίπτωση των Startup εταιρειών είναι ο “καθρέπτης” τους.

Τελευταίο “επεισόδιο” ή καλύτερα, τελευταίο κομμάτι σε αυτό το “παζλ” αποτελεί μια συζήτηση με φίλο της στήλης ο οποίος προσπαθούσε να με πείσει πως μια από τις ποιο πετυχημένες Startup εταιρείες της Ελληνικής Startup Σκηνή, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, δυσκολεύεται να δώσει έναν απλό αριθμό, ακόμη και σε φίλους της προκαλώντας, εύλογα, πολλά ερωτήματα.

Ποιος είναι αυτός ο αριθμός; Κρατηθείτε. Ο αριθμός που ζητήθηκε ήταν το νούμερο των τιμολογίων που έχει “κόψει”! Και η απάντηση; Κρατηθείτε επίσης! Η απάντηση ήταν: δεν μπορούμε να πούμε, αλλά είμαστε σε φάση ανάπτυξης και έτοιμοι για το scale up! Guys sorry, αλλά ανάπτυξη χωρίς να έχεις κόψει ούτε ένα τιμολόγιο δεν υπάρχει, πουθενά όμως!

Ενδιαφέρον έχει μάλιστα το γεγονός πως η συγκεκριμένη Startup εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση funding, έχοντας μάλιστα τις “ευλογίες” των “γερόλυκων” της Ελληνικής Startup Σκηνής.

Και εγώ προσωπικά, αλλά και άλλοι συνάδελφοι γνωρίζουμε, καλά, καθώς δεν ήρθαμε χθες στον πλανήτη αυτόν πως οι αριθμοί πολλές φορές δεν δίνονται και ίσως δεν πρέπει να δίνονται, αλλά στην περίπτωση των ελληνικών Startup εταιρειών το γεγονός αυτό έχει γίνει “κανόνας”. Αρκεί να αναφέρουμε πως ακόμη – επίσημα – δεν έχει ανακοινωθεί το ύψος κανενός από τα exits που έχουν γίνει, ένα στοιχείο που θα ήταν πολύ χρήσιμο για να υπάρχει μια βάση συζήτησης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις