Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ειδήσεις που “ξεχώρισαν” αυτή την εβδομάδα

Άλλη μία εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και το Startupper.gr παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Αυτή την εβδομάδα, το  ενδιαφέρον του κοινού προσέλκυσαν σημαντικές ειδήσεις για το ελληνικό οικοσύστημα, με την εξαγορά της Think Silicon να “πρωταγωνιστεί” και τις συζητήσεις για την εξαγορά της Softomotive, να ακολουθούν. Οι αναγνώστες του Startupper διάβασαν επίσης για νέες χρηματοδοτήσεις, το μέλλον κάποιων ελληνικών Startups καθώς και “φρέσκες” πρωτοβουλίες, σχετικές ή μη με την πανδημία.

Αυτά, και άλλα πολλά, θα βρείτε στο “Top10” της εβδομάδας, το οποίο ακολουθεί:

Η ελληνική Think Silicon εξαγοράστηκε από την Applied Materials

Η Metavallon VC ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας του χαρτοφυλακίου της Think Silicon από την εισηγμένη στο NASDAQ εταιρεία Applied Materials. Αν και δεν ανακοινώθηκε το ποσό, αυτό σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ξεπερνά τα 40 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/startups/60234/i-elliniki-think-silicon-exagorastike-apo-tin-applied-materials/

Microsoft: Σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της ελληνικής Startup Softomotive

Σε μυστικές διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της ελληνικής Startup ρομποτικών συστημάτων Softomotive βρίσκεται η Microsoft σύμφωνα με πληροφορίες από το Λονδίνο, όπου διεξάγονται οι συζητήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/60223/microsoft-softomotive/

Τι σχέση έχει το MasterChef με τις startups;

Κάποιοι λένε ότι όταν «μιλάς» με νοιάξιμο και φροντίδα στο φαγητό ή και στα φυτά σου, όταν τους τραγουδάς γλυκοζυμωμένα λόγια, αυτά το καταλαβαίνουν και ανθίζουν, φέρνουν κι άλλους καρπούς, νοστιμεύουν! Αναρωτιέμαι: δεν το έχουν ακούσει ποτέ αυτό οι παίκτες αυτού του τηλεπαιχνιδιού;

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/60300/ti-schesi-echi-to-masterchef-me-tis-startups/

Ennovation: Οι νικητές του 12ου δια-πανεπιστημιακού διαγωνισμού επιχειρηματικότητας

Την Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά οι τελικές παρουσιάσεις και η βράβευση των επιχειρηματικών και ερευνητικών ομάδων που συμμετείχαν στον 12ο Δια-Πανεπιστημιακό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, ennovation 2019 που υποστηρίζεται από περισσότερα από 20 Πανεπιστήμια σε Ελλάδα και Κύπρο.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/60285/ennovation-i-nikites-tou-12ou-dia-panepistimiakou-diagonismou-epichirimatikotitas/

Οι κάρτες της Alpha Bank στο Apple Pay

Στις αρχές του μήνα, η Alpha Bank έγινε η πρώτη ελληνική Τράπεζα που προσφέρει στους πελάτες της το Apple Pay , το ψηφιακό πορτοφόλι της Apple.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/60094/i-kartes-tis-alpha-bank-sto-apple-pay/

Το Facebook λανσάρει νέα δυνατότητα συγκέντρωσης χρημάτων για μικρές επιχειρήσεις

Έχοντας επίγνωση του πλήγματος που δέχονται οι επιχειρήσεις από την πανδημία και θέλοντας να βοηθήσει ειδικά τις πιο μικρές εξ αυτών, το Facebook ανακοίνωσε μια νέα δυνατότητα συγκέντρωσης χρημάτων.

Διαβάστε περισσότερα; https://startupper.gr/news/60288/to-facebook-lansari-nea-dynatotita-sygkentrosis-chrimaton-gia-mikres-epichirisis/

Partech: Νέο fund για εταιρείες που θα διαμορφώσουν τον κόσμο μετά την πανδημία

Η γαλλική Partech επενδύει στους τομείς που “ανθίζουν” κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως η υγεία, η εργασία και το εμπόριο, μέσα από ένα νέο fund 100 εκατ. δολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/60242/partech-neo-fund-gia-eteries-pou-tha-diamorfosoun-ton-kosmo-meta-tin-pandimia/

Η κυπριακή Omilia σήκωσε 20 εκατ. δολάρια από την Grafton Capital

Η Omilia, μια κυπριακή εταιρεία η οποία ασχολείται με τη μηχανική μάθηση, εξασφάλισε χρηματοδότηση 20 εκατ. δολαρίων από την Grafton Capital προκειμένου να συνεχίσει να αναπτύσσει την τεχνολογία της, η οποία είναι σχεδιασμένη για τις ανάγκες εξυπηρέτησης πελατών παγκόσμιων εταιρειών.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/60273/i-kypriaki-omilia-sikose-20-ekat-dolaria-apo-tin-grafton-capital/

Mojools: Νέες μεγάλες συνεργασίες και ευκαιρίες, μετά την πανδημία

Για τη Mojools, τα σχέδια και τις συνεργασίες που ετοιμάζει μετά την πανδημία αλλά και για το 3D Printing και για το πώς αυτό “επιστρατεύτηκε” ενάντια στον κορωνοϊό, μίλησε μεταξύ άλλων στο χθεσινό emea live, ο Περικλής Γαλανάκης, συνιδρυτής και CEO της Startup Mojools.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/60323/mojools-nees-megales-synergasies-ke-efkeries-meta-tin-pandimia/

Η Sentio Solutions “μέτρησε” τον συναισθηματικό αντίκτυπο του COVID-19 χρησιμοποιώντας βιοσήματα

Η Sentio Solutions, μια startup εταιρεία με Έλληνες ιδρυτές που δραστηριοποιείται στον τομέα της ψυχικής υγείας, κατάφερε να συλλέξει και να αναλύσει δεδομένα από ανθρώπινα βιοσήματα ώστε να ποσοτικοποιήσει τις συναισθηματικές αλλαγές κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/60338/i-sentio-solutions-metrise-ton-synesthimatiko-antiktypo-tou-covid-19-chrisimopiontas-viosimata/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις