Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Uber προχωρά σε 600 ακόμη απολύσεις λόγω πανδημίας

Από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα, έχει απολύσει συνολικά 7.300 υπαλλήλους της

Η Uber προχωρά σε 600 ακόμη απολύσεις στην Ινδία, στην προσπάθεια της να μειώσει τα έξοδά της και να “επιβιώσει” από την κρίση που δημιουργεί η πανδημία.

Οι απολύσεις, που αφορούν το 25% του προσωπικού της στη χώρα, επηρεάζουν τμήματα όπως η υποστήριξη πελατών και οδηγών και το marketing και είναι μέρος μιας συνολικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας που είχε κοστίσει μέχρι τώρα 6.700 θέσεις εργασίας.

Η αμερικανική εταιρεία, η οποία ισχυριζόταν μέχρι τώρα ότι είναι η κορυφαία του είδους στην Ινδία, δήλωσε ότι θα προσφέρει μισθούς 10 έως 12 εβδομάδων σε όσους απολύονται, όπως και ασφάλεια υγείας για τους επόμενους έξι μήνες.

“Ο αντίκτυπος του Covid-19 και ο απρόβλεπτος χαρακτήρας της ανάκαμψης έχει αφήσει την Uber India χωρίς άλλη επιλογή παρά να μειώσει το μέγεθος του εργατικού δυναμικού της. Επηρεάζονται περίπου 600 θέσεις πλήρους απασχόλησης … Αυτές οι μειώσεις αποτελούν μέρος των παγκόσμιων περικοπών θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκαν προηγουμένως αυτόν τον μήνα.

Σήμερα είναι μια απίστευτα λυπηρή μέρα για τους συναδέλφους που αφήνουν την οικογένεια της Uber αλλά και όλους μας στην εταιρεία. Λάβαμε την απόφαση τώρα ώστε να μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση”, δήλωσε ο Pradeep Parameswaran, Πρόεδρος των επιχειρήσεων της Uber στην Ινδία και τη Νότια Ασία και πρόσθεσε: “Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους συναδέλφους που φεύγουν και να τους ευχαριστήσω θερμά για τη συμβολή τους στην Uber…” .

Σημειώνεται ότι η απόφαση της Uber ακολουθεί παρόμοια κίνηση της Ola, του τοπικού αντιπάλου της στην Ινδία, η οποία απέλυσε 1400 άτομα, το 35% του προσωπικού της, την περασμένη εβδομάδα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις