Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το “φαινόμενο” Cazoo επεκτείνεται στις συνδρομές αυτοκινήτων με νέα εξαγορά

Η “έκρηξη” στον τομέα των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων συνεχίζεται, με την Cazoo, την κορυφαία ίσως των Startups αυτών, να εξαγοράζει την προηγούμενη εβδομάδα την Drover, μια πλατφόρμα “συνδρομητικών αυτοκινήτων” με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο,

Η Cazoo, η οποία θεωρείται “φαινόμενο” καθώς κατάφερε να γίνει μονόκερος μέσα σε μόλις 18 μήνες, δήλωσε ότι η συμφωνία αυτή θα τη βοηθήσει να επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη, καθώς η “ενοποίηση” της αγοράς έχει ήδη ξεκινήσει, με την πρόσφατη εξαγορά του γαλλικού marketplace Rezoocar από την Société Générale.

Η Drover ιδρύθηκε το 2016 και αυτή τη στιγμή έχει 100 υπαλλήλους σε Λονδίνο, Λισαβόνα, Παρίσι και Βουκουρέστι. Το καλοκαίρι, η εταιρεία σήκωσε την τελευταία της χρηματοδότηση ύψους 20.5 εκατ. λιρών, στην οποία αργότερα προστέθηκαν 22.5 εκατ. λίρες επιπλέον, από τη Shel Ventures.

Με την εξαγορά της, η Cazoo θα μπορεί πλέον να δώσει στους πελάτες της τη δυνατότητα να αγοράσουν, να χρηματοδοτήσουν ή να αποκτήσουν συνδρομή για κάθε ένα από τα αυτοκίνητά της. Η εταιρεία σχεδίαζε ήδη να ξεκινήσει τη δική της μηνιαία συνδρομητική υπηρεσία, το λανσάρισμα της οποίας, όπως φαίνεται, θα μετακινηθεί για το πρώτο μισό του 2021.

Ο Felix Leuschner, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Drover, δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανος για αυτό που έχουμε επιτύχει με την Drover σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Έχουμε δημιουργήσει μια υπέροχη ομάδα και έχουμε αναπτύξει μια αξιόλογη και πιστή βάση συνδρομητών με ισχυρά έσοδα. Ο Alex και η ομάδα της Cazoo έχουν μια πολύ σαφή στρατηγική και όραμα και ανυπομονώ να επιταχύνω την ανάπτυξη των συνδρομών αυτοκινήτων ως μέρος της Cazoo και να συνεχίσω να αναπτύσσω την επιχείρηση πέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο.”

Ο Alex Chesterman OBE, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cazoo, δήλωσε: «Η απόκτηση της Drover θα επιτρέψει στην Cazoo να επεκταθεί γρήγορα στις συνδρομές αυτοκινήτων και να δώσει στους πελάτες μας τη δυνατότητα να αγοράσουν το επόμενο αυτοκίνητό τους, χρηματοδοτώντας το για μια πολυετή περίοδο ή αποκτώντας συνδρομή για μια μικρότερη, πιο ευέλικτη περίοδο. Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον Felix και την ομάδα του στην Cazoo και να συνεχίσω να προσφέρω τις πιο καινοτόμες και καλύτερες επιλογές για τους καταναλωτές σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο που αναζητούν το επόμενο αυτοκίνητό τους. “

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις