Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Rivian ετοιμάζεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο

Οι επιχειρηματικές κινήσεις της εταιρείας της δίνουν πλέον τη δυνατότητα να επεκταθεί και στο χρηματιστήριο.

Η Rivian Automotive, αμερικανική Startup ηλεκτρικών οχημάτων που υποστηρίζεται από την Amazon, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ετοιμάζεται για IPO, λίγους μήνες αφότου το Bloomberg ανέφερε ότι η εταιρεία είχε επιλέξει τις Goldman Sachs, JPMorgan και Morgan Stanley ως “ανάδοχους” για την είσοδό της στο χρηματιστήριο. Παρόλο που η εταιρεία δεν ανέφερε λεπτομέρειες αναμένεται ότι η αποτίμηση της θα αγγίξει τα 70 δισ. δολάρια.

Το τελευταίο διάστημα, η Startup ηλεκτρικών οχημάτων φέρεται να έχει αρχίσει να επεκτείνει την παραγωγή της σε εθνικό επίπεδο. Μέσα ενημέρωσης σημείωσαν τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία σχεδίαζε ένα δεύτερο εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικών οχημάτων. Το υπάρχον εργοστάσιο της εταιρείας στις ΗΠΑ βρίσκεται Ιλινόις.

Πέρυσι, η εταιρεία είχε εξασφαλίσει έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 2,5 δισ. δολαρίων, στον οποίο ηγήθηκαν οι Amazon, Ford Motor και T. Rowe Price. Συνολικά, από το 2019, η Rivian έχει συγκεντρώσει περίπου 10,5 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2019, η Amazon συμφώνησε να αγοράσει 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά της Rivian. Πρόσφατα φέτος, μάλιστα, η εταιρεία ξεκίνησε δοκιμές ηλεκτρικών φορτηγών διανομής στο Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες, ενώ οι μετοχές της Amazon παρέμειναν αμετάβλητες μετά την κίνηση αυτή, αλλά και οι μετοχές της Ford σημείωσαν άνοδο άνω του 2%.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις