Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ιστορική ανάπτυξη για τις εφαρμογές επενδύσεων – Στο “θρόνο” η Robinhood

Τα τελευταία χρόνια, οι εφαρμογές επενδύσεων έχουν αλλάξει ραγδαία τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τις επιχειρήσεις και τις παγκόσμιες αγορές, φέρνοντας τις χρηματιστηριακές συναλλαγές κυριολεκτικά στο χέρι τους.  Οι χρήστες που αποφασίζουν να επενδύσουν μέρος των χρημάτων τους είναι όλο και περισσότεροι και μάλιστα το 2021 έφτασαν σε ιστορικό ρεκόρ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το BuyShares.co.uk, οι RobinHood, WeBull, Fidelity Investments, E*Trade και eToro, οι πέντε κορυφαίες εφαρμογές του είδους στον κόσμο, διπλασίασαν τον αριθμό των χρηστών τους τον τελευταίο χρόνο, φτάνοντας τον Ιούλιο σχεδόν στα 14 εκατομμύρια. Η μεγαλύτερη αύξηση, σύμφωνα με τα στοιχεία, παρατηρείται στην Αμερική, ενώ στην Ευρώπη η αγορά είναι πιο περιχαρακωμένη, και μόνο λίγες εφαρμογές καταφέρνουν να επεκταθούν σε νέες αγορές.

Παγκοσμίως, η πιο δημοφιλής εφαρμογή επενδύσεων είναι η RobinHood. Τον Ιούλιο του 2020, η εφαρμογή είχε περίπου 4,3 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες. Ωστόσο, ο αριθμός αυξήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2021, ξεπερνώντας τα 9 εκατομμύρια τον Μάιο του 2021. Μόνο τον Ιούλιο, περίπου 7,3 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποίησαν τη RobinHood για συναλλαγές και επενδύσεις, 70% περισσότεροι από τον ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο.

Με 2,7 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, δύο φορές λιγότερους από τη RobinHood, η WeBull κατατάσσεται ως η δεύτερη πιο δημοφιλής εφαρμογή επενδύσεων παγκοσμίως. Ωστόσο, οι στατιστικές δείχνουν ότι η WeBull γνώρισε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, με τον αριθμό των χρηστών να αυξάνεται κατά 265% σε ετήσια βάση.

Η Fidelity Investments καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 1,8 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, 38% περισσότερους από ό, τι τον Ιούλιο του 2020. Ακολουθεί το E*Trade της Morgan Stanley και το eToro, με 1,1 εκατομμύρια και 1 εκατομμύριο μηνιαίους ενεργούς χρήστες, αντίστοιχα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις