Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η online πλατφόρμα re-commerce Carousell έγινε unicorn

Ένα e-shop που βοηθά τους χρήστες να αγοράσουν και να πουλήσουν μεταχειρισμένα ή νέα προϊόντα έφτασε το 1 δις. σε αξία με νέα κεφάλαια.

Η πλατφόρμα αγγελιών για μεταχειρισμένα και νέα είδη προς αγορά, Carousell ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι άντλησε 100 εκατ. δολάρια. Τα νέα κεφάλαια ήρθαν μετά από έναν επενδυτικό γύρο, στον οποίο ηγήθηκε η νοτιοκορεατική εταιρεία VC, STIC Investments.

Στους χρηματοδότες της Carousell περιλαμβάνονται επίσης η Sequoia Capital India, η Golden Gate Ventures καθώς και η νοτιοκορεατική εταιρεία τεχνολογίας Naver, δημιουργός της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Line.

Η Carousell, με έδρα τη Σιγκαπούρη, δήλωσε ότι η αξία της αποτιμάται πλέον σε 1,1 δισ. δολάρια, γεγονός που την καθιστά τον τελευταίο μονόκερο της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Η επιταχυνόμενη υιοθέτηση των ψηφιακών μέσων αποτελεί μια ευκαιρία για την εταιρεία, ώστε να διπλασιάσει τις προσπάθειές της στο re-commerce, δίνοντας έμφαση στην πρακτικότητα και την αξιοπιστία, για να πετύχει σταδιακά την ανάπτυξη της, με βάση τις δηλώσεις του Quek Siu Rui, συνιδρυτή και CEO της Carousell.

Αν και το “αντίστροφο” εμπόριο επικεντρώνεται στην αγορά και επαναπώληση thrift προϊόντων, ο ίδιος ανέφερε ότι η νεοφυής επιχείρηση θα επενδύσει τα χρήματα για να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες μεταχειρισμένων προϊόντων και αγορές.

Παράλληλα, θα προβεί σε στρατηγικές εξαγορές για την αναβάθμιση της επιχείρησης, ενώ σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, η εταιρεία εξετάζει την πιθανότητα εισαγωγής της στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ μέσω συγχώνευσης με μια εταιρεία λευκής επιταγής.

Όπως και σε άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες, οι χρήστες φωτογραφίζουν τα πράγματα που θέλουν να πουλήσουν και τα αναρτούν στη βάση της με σχετικές λεπτομέρειες για τους αγοραστές.

Μετά την πανδημία λόγω Covid-19, κατά την οποία πολλοί άνθρωποι πραγματοποιούσαν αγορές κατ’οίκον, οι ειδικοί σημειώνουν ότι τα καταναλωτικά πρότυπα αλλάζουν σε μόνιμη πια κλίμακα.

Τα άτομα στρέφονται όλο και περισσότερο στο ηλεκτρονικό εμπόριο για τις ανάγκες των αγορών τους και αυτό θέτει τις εταιρείες όπως η Carousell και άλλες σε προνομιακή θέση για να αξιοποιήσουν την οικονομία του διαδικτύου της ΝΑ Ασίας, ύψους 300 δισ. δολαρίων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις