Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Prosperty: Νέα χρηματοδότηση ύψους 2,6 εκατ. ευρώ!

Ο νέος γύρος χρηματοδότησης ανεβάζει τα συνολικά κεφάλαια που έχει αντλήσει η proptech Startup από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα στα 7 εκατ. ευρώ

Νέα κεφάλαια ύψους 2,6 εκατ. ευρώ κατάφερε να εξασφαλίσει η ελληνική proptech Startup, Prosperty, λίγο πριν τη λήξη του 2022, μετά από την ολοκλήρωση ενός νέου γύρου χρηματοδότησης, στον οποίο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Venture Capital Velocity Partners, Metavallon και BigPi. Οι συγκεκριμένοι επενδυτές είχαν στηρίξει την Startup και σε προηγούμενους γύρους, ενώ αυτή τη φορά η εταιρεία κατάφερε να προσελκύσει και καινούριους ξένους επενδυτές.

Η νέα χρηματοδότηση ανεβάζει τα συνολικά κεφάλαια που έχει αντλήσει η εταιρεία από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα στα 7 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, η εταιρεία αναμένεται να αξιοποιήσει τα νέα κεφάλαια για την υλοποίηση των σχεδίων ανάπτυξης που έχει για το 2023, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την επέκταση σε 2 αγορές εκτός ελληνικών συνόρων καθώς και ένταξη στην πλατφόρμα νέων ακινήτων για πώληση ή μίσθωση.

Ψηφιακή διαμεσολάβηση στεγαστικών δανείων

Η Prosperty αναμένεται να διευρύνει μέσα στο επόμενο διάστημα την γκάμα των υπηρεσιών που προσφέρει, κάνοντας άνοιγμα στη διαμεσολάβηση στεγαστικών δανείων μέσα από τη συνεργασία της και με τις 4 συστημικές τράπεζες της χώρας, την Alpha Bank, την Πειραιώς, την Εθνική και τη Eurobank.

Ειδικότερα, από τα μέσα Μαρτίου, οι επισκέπτες της πλατφόρμας θα μπορούν να κάνουν αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού δανείου από μία ή περισσότερες τράπεζες ανεξαρτήτως εάν τελικά αγοράσουν ακίνητο από την Prosperty ή κάποια άλλη μεσιτική εταιρεία.

Με λίγα λόγια, δεν θα χρειάζεται πλέον κάποιος να επισκεφθεί ένα τραπεζικό υποκατάστημα για να κάνει αίτηση χορήγησης στεγαστικού δανείου. Χάρη στην Prosperty θα μπορεί να υποβάλλει ηλεκτρονικά τα απαραίτητα έγγραφα στην πλατφόρμα της εταιρείας. Στη συνέχεια μετά την ολοκλήρωση ενός ελέγχου, θα λαμβάνει την προέγκριση, την οποία θα προσκομίζει στην εκάστοτε τράπεζα προκειμένου να προχωρήσει η εκταμίευση του δανείου.

Σχέδια επέκτασης στην Ιταλία και την Ισπανία

Η εταιρεία σχεδιάζει μέσα στο πρώτο μισό του έτους να ανοίξει γραφεία στην Ιταλία και την Ισπανία, τα οποία θα προστεθούν σε αυτά που ήδη διαθέτει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λευκωσία.

Οι στόχοι για το μέλλον

Σε αυτό το σημείο πρέπει να πούμε ότι η Prosperty συνεργάζεται και στην ελληνική αγορά με διάφορα distress funds και θεσμικούς παίκτες. Πιο συγκεκριμένα, επί του παρόντος περίπου το 20% των ακινήτων που υπάρχουν στην πλατφόρμα προέρχονται από τέτοια χαρτοφυλάκια, ποσοστό το οποίο μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται να αυξηθεί στο 50% λόγω της δυναμικής που καταγράφει η συγκεκριμένη κατηγορία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην πλατφόρμα βρίσκονται αναρτημένα πάνω από 3.000 ακίνητα σε Ελλάδα και Κύπρο, εκ των οποίων η πλειονότητα διατίθεται προς πώληση και ένα μικρότερο ποσοστό προς ενοικίαση. Στόχος της  εταιρείας είναι να αυξήσει τα ακίνητα αυτά σε 4.000 μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σήμερα, η Prosperty απασχολεί 75 εργαζόμενους, ενώ συνεχίζει διαρκώς να αναπτύσσεται.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις