Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ιστορικό ρεκόρ για τις εφαρμογές τηλεδιάσκεψης – 62 εκατ. downloads σε μία εβδομάδα

Ποια εφαρμογή βρίσκεται στην κορυφή;

Η πανδημία και τα αυστηρά μέτρα που λαμβάνονται στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου το τελευταίο διάστημα έχουν αναγκάσει τις περισσότερες επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και, προκειμένου να λειτουργήσουν, να υιοθετήσουν τις νέες τεχνολογίες και την τηλε-εργασία.

Το γεγονός αυτό, προκάλεσε ειδικά τον τελευταίο μήνα, μια μαζική στροφή προς την αναζήτηση εφαρμογών και υπηρεσιών που διευκολύνουν την εργασία εξ αποστάσεως, την επικοινωνία και τις τηλεδιασκέψεις. Η “στροφή” αυτή, φυσικά, μεταφράζεται και σε “νούμερα”, με τον αριθμό των downloads αλλά και της χρήσης, ανά εφαρμογή και συνολικά, να “χτυπά” ιστορικά ρεκόρ.

Τις προηγούμενες ημέρες, η Cisco ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε 3,2 εκατομμύρια συναντήσεις παγκοσμίως μέσω της πλατφόρμας Webex, σε μία ημέρα (!) ενώ και το Slack ανακοίνωσε ότι στις 25 Μαρτίου, η εφαρμογή έσπασε κάθε ρεκόρ με 12,5 εκατ. (ταυτόχρονα) συνδεδεμένους χρήστες. Τώρα, μια νέα έρευνα της App Annie, έρχεται να ρίξει περισσότερο “φως” στη μεγαλύτερη εικόνα και σε αυτή την αγορά που φαίνεται να ευνοείται όσο καμία άλλη από την πανδημία.

62 εκατομμύρια downloads σε μία εβδομάδα

Σύμφωνα με την έρευνα, οι εφαρμογές τηλεδιασκέψεων βιώνουν μια ιστορική ανάπτυξη. Μέσα σε μία εβδομάδα, από τις 14 έως τις 21 Μαρτίου κατάφεραν να αγγίξουν τα 62 εκατ. downloads! Μιλάμε για μια αύξηση της τάξης του 45% τόσο στο iOS όσο και στο Google Play, σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα και μια αύξηση 90% σε σχέση με το μέσο όρο downloads την ίδια περίοδο το 2019.

Μεγάλο μέρος της ανάπτυξης αυτής της κατηγορίας εφαρμογών οφείλεται στην αυξημένη χρήση εφαρμογών όπως οι Google Hangouts Meet, Microsoft Teams και Zoom Cloud Meetings. Μάλιστα το Zoom – ένα όχι και τόσο γνωστό app σε σχέση με τα προαναφερθέντα – κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της λίστας τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο και συνεχίζει να βλέπει τεράστια αύξηση των χρηστών του σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλη την Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας – ρεκόρ, το Zoom “κατέβηκε” 14 φορές περισσότερο από τον εβδομαδιαίο μέσο όρο του τέταρτου τριμήνου του 2019 στις ΗΠΑ, 20 φορές περισσότερο από τον μέσο όρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, 22 φορές περισσότερο στη Γαλλία, 17 στη Γερμανία, 27 στην Ισπανία και 55 φορές περισσότερο στην Ιταλία!

Την ίδια περίοδο, το Hangouts Meet της Google είδε επίσης μεγάλη αύξηση σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία και Ιταλία, με 24, 30, 64, και 140 φορές περισσότερα downloads αντίστοιχα (πάντα σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019).

Το Microsoft Teams από την άλλη, είδε ανάπτυξη αλλά όχι τόσο μεγάλη. Η χρήση του αυξήθηκε κατά 15,16 και 30 φορές σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία αντίστοιχα, την ίδια εβδομάδα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις