Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σκέψεις για είσοδο στο αμερικανικό χρηματιστήριο κάνει η βρετανική Checkout.com

Νέα σχέδια μετά την χρηματοδότηση που ανέβασε την αξία της στα 5,5 δις

“Κοντά” σε μια ενδεχόμενη είσοδό της στο αμερικανικό χρηματιστήριο είναι, σύμφωνα με διεθνή μέσα, η Checkout.com, μετά τη νέα της χρηματοδότηση, η οποία τριπλασίασε την αξία της στα 5,5 δις.

Ο Guillaume Pousaz, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε ότι οραματίζεται την εγγραφή της εταιρείας και έχει πραγματοποιήσει συζητήσεις σχετικά με τη διαδικασία με ένα μέλος της επενδυτικής εταιρείας Insight Partners. Ο CEO τόνισε μάλιστα ότι αν αυτό γίνει, θα γίνει στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης της Checkout.com, την κατέταξε ανάμεσα στις κορυφαίες ευρωπαϊκές Fintech, από άποψη αξίας. Η επένδυση ήρθε μάλιστα έναν χρόνο μετά από έναν επίσης μεγάλο πρώτο γύρο για ευρωπαίκή εταιρεία, ο οποίος είχε ανεβάσει την αξία της στα 2 δις.

Η Checkout.com, η οποία ιδρύθηκε το 2012 στο Λονδίνο, κατέχει μια πλατφόρμα λογισμικού που διευκολύνει τις επιχειρήσεις να επεξεργάζονται και να λαμβάνουν πληρωμές μέσω διαδικτύου. Είναι ουσιαστικά ο ευρωπαϊκός αντίπαλος εταιρειών όπως η Stripe.

Από την πρώτη της χρηματοδότηση, το 2019, η εταιρεία καταγράφει μια πορεία ραγδαίας ανάπτυξης. Μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να αυξήσει τον όγκο των συναλλαγών της κατά 250% και να εντάξει στο πελατολόγιό της μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως, από την Grab και την Robinhood έως την Transferwise και την Samsung.

Τώρα, όπως προαναφέρθηκε, βρίσκεται στο πάνθεον των ευρωπαϊκών startups. Η αξία της ισοδυναμεί με αυτή της Revolut, η οποία σήκωσε 500 εκατ. λίγο πριν την πανδημία, αλλά και της Klarna, η οποία επίσης σήκωσε την τελευταία της χρηματοδότηση τον Φεβρουάριο. Βέβαια, είναι σημαντικό να ειπωθεί ότι η Checkout.com είναι ακόμα πολύ μακριά από τον μεγαλύτερο  αμερικανικό ανταγωνιστή της, αφού η αξία της Stripe αγγίζει τα 36 δις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις