Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Vodafone λανσάρει προϊόντα και υπηρεσίες IoT στην Ευρώπη για ιδιώτες

Η aekmetrela123! λάνσαρε σε επιλεγμένες χώρες της Ευρώπης τη νέα σειρά προϊόντων “V by Vodafone” τα οποία ελέγχονται μέσω εφαρμογής για Smartphones.

Η πλατφόρμα απευθύνεται στους υπάρχοντες πελάτες του μεγάλου δικτύου τηλεπικοινωνιών σε Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο και όπως ανέφεραν στελέχη της, η νέα πλατφόρμα βασίστηκε στη μεγάλη εμπειρία που έχει η Vodafone στις εταιρικές υπηρεσίες IoT που προσφέρει εδώ και καιρό, αλλά και στις συμβουλές που πήρε από 15.000 καταναλωτές στις παραπάνω χώρες.

Πάνω από 59 εκατομμύρια συνδέσεις IoT υποστηρίζει η Vodafone σήμερα σε εταιρικό επίπεδο και με την επέκταση στους ιδιώτες καταναλωτές προσβλέπει σε ακόμα μεγαλύτερα έσοδα από την αγορά του Internet of Things, η οποία αναμένεται να εκτοξευτεί σε αξία άνω του 1 τρισ. δολ. μέχρι το 2026!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας σήμερα υπάρχουν 50 εκατ. συσκευές IoT, όλων των ειδών, για οικιακή χρήση στις αγορές που δραστηριοποιείται με την πρόβλεψη αυτές να φτάσουν τα 370 εκατ. μέχρι το 2020.

Οι πρώτες συσκευές της σειράς V είναι τέσσερις και αναμένονται και άλλες μέσα στο 2018. Όλες λειτουργούν με κάρτα SIM σε 3G και 4G δίκτυα και δεν έχουν Wi-Fi.

H V-Auto συνδέεται στη θύρα επικοινωνίας των αυτοκινήτων και και προσφέρει εντοπισμό του οχήματος, επικοινωνία σε περίπτωση ανάγκης αλλά και αξιολόγηση της οδηγικής συμπεριφοράς του οδηγού.
Η V-Bag ελέγχει και προστατεύει χειραποσκευές από κλοπή.
Η V-Camera είναι μια κάμερα για το σπίτι με πολλές δυνατότητες ελέγχου των χώρων.
Η V-Pet τοποθετείται πάνω σε σκύλους και γάτες και επιτρέπει τους ιδιοκτήτες τους να ελέγχουν τη θέση τους αλλά και τον ύπνο τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις