Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Citi λανσάρισε μια ψηφιακή πλατφόρμα για ενυπόθηκα δάνεια στοχεύοντας το FinTech

Μια νέα ψηφιακή λύση front-end, την LoanFx της Digital Risk, έναν πάροχο τεχνολογικών πλατφορμών και υπηρεσιών, που αναμένεται να πλαισιωθεί με ένα καινούριο σύστημα δημιουργίας δανείων,​ ​το​ ​LoanSphere​ ​Empower​ ​της​ ​Black​ ​Knight,​ ​θέτει στην υπηρεσία των πελατών της η Citi.

Σκοπός; Να επιτρέψει στους πελάτες των ενυπόθηκων δανείων να διέλθουν τον πλήρη κύκλο δανεισμού: Από την διαδικασία της έρευνας και της ​γνωστοποίησης​ ​του​ ​ενδιαφέροντος μέχρι την επεξεργασία των δικαιολογητικών, τον προγραμματισμό των αξιολογήσεων, τον χειρισμό του τίτλου και το κλείσιμο “μέσω του καναλιού της επιλογής τους – ​ακο​λουθώντας πάντοτε τον ρυθμό που τους εξυπηρετεί”, όπως αναφέρεται σχετικά.

Το LoanFx παρέχει με αυτοματοποιημένο τρόπο τη συγκέντρωση των δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των αυτοματοποιημένων πληροφοριών που σχετίζονται με το εισόδημα και τα εν γένει περιουσιακά στοιχεία του ενδιαφερόμενου πελάτη. Κατ’ αυτό τον τρόπο, η Citi δηλώνει ότι θα είναι σε θέση να παρέχει ψηφιακές γνωστοποιήσεις και να επιταχύνει τις πιστωτικές αποφάσεις, μειώνοντας δραστικά τους χρόνους των διαδικασιών από τα οποίες και απαρτίζεται ο σχετικός κύκλος.

Όσο για την λειτουργικότητα της Empower, συμπεριλαμβάνει την ενοποίηση με τους παρόχους υπηρεσιών αναφορικά με τις υπηρεσίες τιμολόγησης, τις αμοιβές, την συμμόρφωση, την εκτίμηση, την αποτροπή περιπτώσεων απάτης, καθώς επίσης και του διακανονισμού ακολουθώντας μια συγκεκριμένη ροή εργασίας, αλλά και αυτοματοποιημένες διαδικασίες. Το μοντέλο υλοποίησης και στήριξης περιλαμβάνει μια υπό εξελίξει διαδικασία integration με την Cenlar, η οποία με τη σειρά της αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση του χαρτοφυλακίου στεγαστικών δανείων της Citi.

Όπως δηλώνουν στελέχη της Citi, η τράπεζα αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα την υλοποίηση των εν λόγω νέων λύσεων, αναμένοντας τις να τεθούν σε  “πλήρη λειτουργική παραγωγή” στις αρχές του 2019.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις